Stedendriehoek / Achterhoek

Grapje van koning Willem-Alexander in Zutphen gaat viraal

Koning Willem-Alexander in gesprek met het meisje in Zutphen.
Koning Willem-Alexander in gesprek met het meisje in Zutphen. © Rick Evers
ZUTPHEN - Tijdens zijn bezoek aan Zutphen heeft koning Willem-Alexander de Britse prinses Kate met een knipoog op de hak genomen.
Rond zijn bezoek aan de Hanzestad maakte de vorst tijd vrij om handen te schudden en op de foto te gaan met het publiek. Een meisje in de basisschoolleeftijd vertelde Willem-Alexander dat ze een foto had gezien van de koning met zijn gezin. "Echt waar?", antwoordde de koning. "Ik heb in ieder geval niets gephotoshopt."
Royaltyverslaggever Rick Evers legde het grapje van de koning vast op beeld en plaatste het op X.
Bekijk de video:
De koning maakt een grapje
Internationaal wordt het grapje dat de koning in Zutphen maakte breed uitgemeten. Dutch king mocks Kate over photo furore, schrijft The Independent. Boulevardkrant de Daily Mail heeft het over een cheeky jibe van Willem-Alexander en zelfs in de Verenigde Staten is het opgepikt.
Buitenlandse media pikken het grapje op.
Buitenlandse media pikken het grapje op. © Omroep Gelderland
Enkele van de ouders die er in Zutphen bij stonden snapten de subtiele hint naar Kate Middleton en schoten in de lach. De Britse prinses kwam recent in het nieuws, omdat ze een familiefoto publiceerde waar wat mee gesjoemeld was. Het bleek dat ze eigenhandig de foto had bewerkt. Grote persbureaus die de foto ook gebruikten kondigden daarop aan de foto niet meer te willen publiceren, omdat deze niet authentiek was.
Willem-Alexander was deze week in Zutphen voor een bezoek aan de Stichting Urgente Noden. Die organisatie biedt noodhulp, meestal in natura, maar soms ook financieel, als mensen zelf niet de middelen hebben om een noodsituatie op te vangen.