Arnhem en omstreken

Dit dorp zit binnenkort zonder slager: 'Iedereen vindt het jammer'

Slager William Boekhorst heeft geen opvolger gevonden en sluit in juni zijn zaak.
Slager William Boekhorst heeft geen opvolger gevonden en sluit in juni zijn zaak. © Omroep Gelderland
WESTERVOORT - Het dorp Westervoort heeft binnenkort geen slager meer. William Boekhorst legt 1 juni zijn slagersmes voorgoed neer. "We hebben geen opvolger gevonden."
Eigenaren William en Irma Boekhorst konden geen opvolger vinden. Daarom hebben ze besloten ermee te stoppen. Slagerij Hetterschijt bestond ruim 128 jaar.
De keuze om de slagerij te sluiten is bewust, zo vertelt Boekhorst aan RTV Connect. "Ik zou graag een opvolger hebben en de tijd om iemand in te werken. Maar een opvolger was er niet. Daarom hebben we na veertig jaar besloten om te stoppen."

Dalende populariteit

De dochter van de slager wilde het bedrijf niet overnemen. Dat lijkt een veel voorkomend probleem: "Wie wil er nog slager zijn? De populariteit is erg laag. Dat geldt voor alle ambachten."
"Waar het normaal is om 32 uur in de week te werken, moet een slager vaak 60 uur in de week maken. Dat moet je maar net willen. Ik heb dat altijd met veel plezier gedaan, maar er komt een keer een eind aan", aldus Boekhorst.

Geen bloederig vak

Leerling slagers zijn lastig te vinden. Boekhorst vertelde eerder aan Omroep Gelderland: "Daarom moeten we het vak van slager weer sexy maken. Mensen denken vaak dat er veel bloed bij komt kijken, maar dat is niet waar. Je slacht niet zelf maar maakt mooie producten van vlees. Het enige bloed dat we hier zien, is als je in je vinger snijdt."

Hamsteren

Na de aankondiging van de sluiting zijn klanten volgens Boekhorst gaan hamsteren. "Dat doet ons goed. Iedereen vindt het ontzettend jammer, maar ze begrijpen de keuze wel", legt Boekhorst uit.
De slager geeft aan dat hij een dubbel gevoel overhoudt aan zijn laatste dag op 1 juni. "Ik heb nog een paar hobby’s die ik blijf uitvoeren. Ook wil ik andere slagers ondersteunen, maar wel op de achtergrond met de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan."
Slager William legt zijn keuze om te stoppen uit aan RTV Connect: