Rivierengebied

Onzin, deze vrouw werkt niet bij de politie

De pinster is bekend bij de politie.
De pinster is bekend bij de politie. © politie/Plaats Delict
LIENDEN - Een echtpaar in Lienden is opgelicht. Ze dachten met een medewerker van de politie te maken te hebben, maar daar klopte geen hout van.
Update: de verdachte in deze zaak is bekend.De jonge vrouw naar wie de politie op zoek is, had zich bij het echtpaar gelegitimeerd met een vals bewijs dat ze werkte bij de politie. Ze kwam bankpassen en een mobiele telefoon ophalen.
Daar ging een telefoongesprek aan vooraf. De man en vrouw in Lienden waren gebeld door iemand die zei te werken bij de bank. De vrouw aan de andere kant van de lijn wist de slachtoffers wijs te maken dat ze waren gehackt.

Hack onderzoeken

Na een langdurig onderhoud zei de 'vrouw van de bank' dat iemand van de politie zou langskomen. Die had niet alleen de bankpassen nodig maar ook de telefoon om op dat apparaat het hack te kunnen onderzoeken.
Het echtpaar in Lienden bleek helemaal niet gehackt. De werkelijke oplichting kwam pas aan het licht, nadat de jonge vrouw grote sommen geld had gepind met de passen van haar slachtoffers.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023537342.