Rijk van Nijmegen

Mannen stelen postzegels en veel ook

Dit zijn de mannen die postzegels stelen in winkels.
Dit zijn de mannen die postzegels stelen in winkels. © politie/Plaats Delict
GROESBEEK - De politie zoekt twee mannen die postzegels stelen in winkels. Het duo sloeg toe in Groesbeek en Nijmegen en wordt ook gezocht in de omgeving van Eindhoven.
In Groesbeek maakte personeel van supermarkt Coop kennis met de postzegeldieven. Het tweetal had de taken verdeeld.
Een van hen struinde met een reclamefolder door de winkel en liep daarna naar de onbemande servicebalie bij de kassa. Verdachte nummer twee leidde bij de kassa de medewerker af.
Zodra die niets in de gaten had verstopte de eerste verdachte bij de servicebalie de postzegelvellen in de folder. Daarna verlieten ze de winkel.

Decemberzegels

In Nijmegen werkten beiden, een dag later, op dezelfde manier. Plaats van handeling was de Trekpleister aan de Fenikshof.
De ene man lokte de medewerkster bij de kassabalie weg, zodat zijn kameraad zijn slag kon slaan. Maar liefst 39 vellen met decemberzegels drukte de man achterover.
Dieven van postzegels

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer Groesbeek: 2023547990, zaaknummer Nijmegen: 2023559882.