Stedendriehoek

Storing spoorwegovergang, agenten houden bomen omhoog

Door de storing moesten de spoorbomen handmatig omhoog geduwd worden.
Door de storing moesten de spoorbomen handmatig omhoog geduwd worden. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Een overwegstoring aan de Laan van Erika in Apeldoorn heeft donderdagavond voor flink wat verkeerschaos gezorgd. Door de storing bleven de spoorbomen naar beneden, knipperden de lampen en rinkelden de bellen. Agenten duwden de bomen handmatig omhoog.
Door de storing ondervond het verkeer flinke hinder. "Ik sta hier al tien minuten", roept een fietser die voor de spoorboom wacht. Niet alleen automobilisten en fietsers, ook het treinverkeer ondervindt hinder door de storing. Tussen Apeldoorn en Zutphen reden de treinen op lage snelheid langs de spoorwegovergang. Om het naderende verkeer te waarschuwen toeterden de treinen ook nog in het passeren van de overgang.

Botsing tussen drie voertuigen

Tijdens de storing vond voor de spoorwegovergang ook nog een kop staart botsing plaats tussen drie voertuigen. Die raakten hierbij licht beschadigd, maar er vielen geen gewonden.
De politie moest handmatig de spoorbomen omhoog duwen, zodat het verkeer de overgang kon passeren. Inmiddels staan er verkeersregelaars bij de spoorbomen om het verkeer in goede banen te leiden. Het is niet bekend hoe lang de storing nog duurt.