liveblog | 14 maart

Man aangehouden • schennisplegers in trein

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 14 maart, 20:42 uur
20:42

Storing bij spoorwegovergang zorgt voor chaos

Aan de Laan van Erika in Apeldoorn is sinds ongeveer 19.00 uur sprake van een overwegstoring. De spoorbomen staan naar beneden toe, de bellen rinkelen en de rode lampen staan te knipperen.
20:00

Brandje bij pand

Er heeft een kleine brand gewoed bij een bedrijfspand in Apeldoorn. Dat gebeurde donderdagavond aan de Lange Amerikaweg.
Er hing enorm veel rook in het pand. De rook kwam een bak af. De brandweer heeft de bak naar buiten gereden en het vuur gedoofd, zo zag een 112-correspondent ter plaatse.
De brandweer in actie.
De brandweer in actie. © Luciano de Graaf
18:55

Man aangehouden na achtervolging

In Wijchen is dondermiddag een man aangehouden na een achtervolging. De verdachte reed op een scooter en was volgens een 112-fotograaf ter plaatse een 'bij de politie bekend'.
"Agenten gaven een bij de politie bekende scooterrijder een stopteken", zegt de fotograaf. "De scooterrijder negeerde dat en ging ervandoor. Agenten begonnen de achtervolging."
"Na een rit over onder andere Bijsterhuizen en de Wijchenseweg in Nijmegen, stapte de scooterrijder op de Oude Smallesteeg in Wijchen af en zette het op een lopen. Na een achtervolging te voet kon hij aangehouden worden", besluit de correspondent.
Agenten in actie.
Agenten in actie. © Persbureau Heitink
18:47

Politie zoekt drankdief

Slijterijketen Gall & Gall is helemaal klaar met een Engelssprekende winkeldievegge. Personeel waarschuwt elkaar in de groepsapp.
De jonge vrouw sloeg toe bij de slijterijen in Warnsveld, Zutphen, Kampen en Hardenberg.
18:45

Politie zoekt handtastelijke jongens

Twee jongemannen hebben de schrikkeldag van 2024 op een opmerkelijke manier doorgebracht. Zij pleegden schennis in de trein van Zutphen naar Ruurlo. Dat gebeurde in de trein die om 19.37 uur vanuit Zutphen vertrok. De politie zoekt getuigen die ook in de trein zaten.
"In een coupe gingen twee jongemannen bij een dame in de buurt zitten en pleegden seksuele handelingen bij zichzelf en bij elkaar", zegt de politie. "Terwijl de aanwezige dame dit allemaal moest toezien."
De twee handtastelijke heren stapten uit in Ruurlo rond 19.54 uur. Wie meer weet over deze gebeurtenissen, mag zich melden bij een agent.
15:40

Politie zoekt man met nek-tatoeage

De politie in Nijmegen is op zoek naar een man met een nek-tatoeage. Ze denken dat hij heeft gepind met een gestolen bankpas.
Een foto van de man staat op sociale media. Wie hem herkent, mag zich melden.