Rijk van Nijmegen

'Ik wil hem in de ogen kijken', moeder vermoorde Caroline blij met nieuwe aandacht

Wil Vreeburg met foto's van haar vermoorde dochter .
Wil Vreeburg met foto's van haar vermoorde dochter . © Omroep Gelderland
BEUNINGEN - De Peter R. de Vries Foundation vraagt opnieuw aandacht voor de onopgeloste moordzaak van Caroline Pino uit 1996. Het lichaam van de Beuningse werd gevonden naast een snelweg richting Parijs. Achtentwintig jaar later is moeder Wil Vreeburg nog altijd op zoek naar antwoorden.
Wil Vreeburg woont met haar huidige man in Vught. Ze reageert dinsdag blij op het initiatief van de Peter R. de Vries Foundation.
"Dat is van Kelly de Vries natuurlijk geweldig. Met wat haar vader ooit is gestart, gaat ze verder", zegt Wil. Kelly de Vries is de directeur van de foundation. Haar vader Peter R. de Vries is door de jaren heen veel aandacht aan de moord uit 1996 blijven geven. Kelly zet op een andere manier zijn werk voort.
Caroline Pino was bezig met een reis door Europa. Aanvankelijk met een kennis en later alleen. De alarmbellen gingen rinkelen toen ze niet verscheen bij familie op een camping in de buurt van Parijs. Ze werd later gevonden door een wegwerker langs een snelweg bij Parijs. Ze bleek gewurgd.

'Dader in de ogen kijken'

De misdaad is inmiddels verjaard. "De dader hoeft ook niet meer gestraft te worden, alleen zou ik hem willen zien en in de ogen kijken en het verhaal willen horen van wat er is gebeurd", vertelt Wil. Dat is de belangrijkste vraag waar ze mee is blijven zitten. Wil hoopt dat er iemand is die nog iets weet en denkt: 'nu kan ik dat best vertellen'.
Tekst gaat verder onder de video:
Moordzaak Caroline Pino uit 1996 opnieuw onder de aandacht
In de kamer is nog altijd een plek ingericht, speciaal ter herinnering aan Caroline. Een foto, kaasjes en kaartjes van bloemstukjes op het graf. Ook de hanger van Caroline waarmee ze uiteindelijk kon worden geïdentificeerd hangt aan een beeldje op de kast. Aan de muur hangt een laatste foto van de 24-jarige Caroline.

Moeilijke zaak

Het wordt volgens Kelly de Vries een ingewikkelde zaak om nog op te lossen. "Het speelt zich af in Frankrijk, maar Caroline is ook nog in Portugal en in Spanje geweest, waardoor heel veel partijen samen moeten werken. We hebben het natuurlijk ook over een hele lange tijd geleden."
In het verleden waren er ook best problemen in de samenwerking tussen alle betrokken instanties. Wil Vreeburg doet met die achtergrond nu ook een beroep op de politiek. Haar ervaring met ingewikkelde procedures bij een moord in het buitenland is negatief. "Buitenlandse zaken werkt hier niet goed aan mee". Ze wil dat de politiek stappen zet om hulp aan de getroffen nabestaanden te verbeteren.
De Peter R. de Vries Foundation roept nu de hulp in van het publiek bij deze cold case zaak. Dat doen ze met filmpjes op sociale media. Het is de bedoeling dat de filmpjes ook vertaald worden om ook in het buitenland aandacht te vragen voor de moord op Caroline Pino.