Achterhoek

Ludiek huwelijksaanzoek op de middenstip: 'Ze had niets verwacht'

Vanuit de lucht zag Laura het aanzoek van Jelmer.
Vanuit de lucht zag Laura het aanzoek van Jelmer. © De Graafschap/Eigen foto
DOETINCHEM - Romantiek in het voetbalstadion. Normaal staan er voetballers op het veld van De Vijverberg in Doetinchem. Dit keer lag er op de middenstip van het stadion een spandoek met de tekst: 'Wil je met me trouwen?'.
En ze zei ja.
Jelmer Cnossen uit Doetinchem is degene die achter dit ludieke aanzoek in het De Graafschap-stadion zit. "Ik woon zelf om de hoek", vertelt hij dinsdag. Zijn vriendin Laura wil niet in de spotlights staan, maar hij wilde er toch iets bijzonders van maken.

'Ze had niets verwacht'

"Een kameraad heeft het spandoek op de middenstip neergelegd. Ik ben met haar vanuit Hoogeveen in een vliegtuigje naar het stadion gevlogen", aldus Jelmer. Laura zag zijn aanzoek en zei ja. "Ze had niets verwacht. Ze vindt het heel leuk. Het was ook heel close, want we zaten maar met zijn drieën in het vliegtuig."
De toekomstige bruidegom zat toch nog behoorlijk in spanning. "Dat kwam vooral omdat we een half uur eerder de lucht ingingen. Dus het was tricky of het spandoek er al lag", zo blikt hij terug. Maar zijn vriend had het doek gelukkig op tijd op het veld neergelegd.

'Er kwam steeds wat tussen'

"Over een paar maanden zijn we twaalfenhalf jaar bij elkaar. Maar elke keer kwam er wat tussen. We hebben eerst een huis gebouwd, toen zijn er drie kindjes gekomen. Maar zodoende willen we bevestigen dat we samen oud willen worden", legt Jelmer zijn romantische actie uit.
De grote dag duurt nog even: "We gaan volgend jaar trouwen."