Gelderse Vallei

Honderd mensen samen op plek dodelijk motorongeluk

Er liggen bloemen op de plek van het ongeluk.
Er liggen bloemen op de plek van het ongeluk. © Persbureau Heitink
BARNEVELD - Zo'n honderd mensen zijn maandagavond samengekomen op de plek in Barneveld waar zondagmiddag een motorrijder omkwam bij een ongeluk. Op de plek van het ongeluk zijn bloemen neergelegd en er branden kaarsjes.
Volgens een videocorrespondent ter plaatse is een deel van de weg afgesloten door toezichthouders. De honderd mensen staan op de plek bijeen. Er zou een minuut stilte zijn gehouden.
Op de Grote Bosweg vond zondag een ernstig ongeluk plaats met meerdere motorrijders. De motoren kwamen met elkaar in botsing, waarna ze ten val kwamen. Eén van hen - 32-jarige man uit Bunschoten - kwam daarbij om het leven.

Racen

"Dit heftige incident lijkt direct verband te hebben met illegaal straatracen", laat burgemeester Jacco van der Tak aan Omroep Gelderland weten. De race-activiteiten zijn een bekend fenomeen op het bedrijventerrein.
"We weten dat er in het verdere verleden sprake is geweest van illegale straatraces op de Harselaar, waarbij toen ook tijdelijke maatregelen zijn genomen." Maar volgens de burgemeester zijn die meldingen er het afgelopen jaar niet geweest. En uit de surveillance van politie en boa's zijn er ook geen meldingen voortgekomen.