Achterhoek

Monument van overleden Nick (22) alweer gestolen: 'Geen woorden voor'

Het bericht over het verdwenen monument wordt op Facebook veel gedeeld.
Het bericht over het verdwenen monument wordt op Facebook veel gedeeld. © Kenny Roordink
DOETINCHEM - Voor de derde keer in een paar jaar tijd is in Doetinchem het bermmonument van de 22-jarige Nick geplunderd. Zijn zus Faye en vrienden van Nick zijn verbolgen: "We zijn boos en verdrietig, we weten gewoon niet wat we moeten zeggen."
De 22-jarige Nick reed in 2021 over de Ellegoorsestraat in Doetinchem, toen hij vermoedelijk in een slip terechtkwam. De zwaargewonde jonge Doetinchemmer werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij na drie maanden in coma overleed.
Na zijn overlijden richtten Nicks nabestaanden op de plek van het ongeluk een bermmonumentje in. Met toestemming van de gemeente werden bloemen, kaarsen en brieven neergelegd.

Vandalen

Nadat tot twee keer toe kandelaren en foto's waren gestolen, besloot de familie een steen neer te leggen. Diefstal- en vandalismebestendig, was het idee.
"Maar nu is de steen gestolen", zegt zijn zus Faye. "En dat vind ik nog veel heftiger dan een verdwenen kandelaar. Dit is de plek waar we samenkomen om mijn broer te herdenken. Ik heb hier geen woorden voor."
Faye hoopt dat de herinneringsplaats gauw in ere wordt hersteld, maar gaat er niet van uit. "Ik denk niet dat we het terugkrijgen. Er worden daar vaker dingen omgegooid. De steen zat goed vast en is zorgvuldig weggehaald. We hebben de gemeente nog gevraagd of zij het misschien waren, omdat het zo netjes was gedaan. Maar zij waren het niet."

'Heel bizar'

Nicks zus noemt de diefstal 'bizar' en benadrukt dat de plek voor de familie belangrijk is. "We hebben wel zijn urn thuis staan, maar dit is de plek waar hij voor het laatst heeft gelachen."
Dat weet ze dankzij een vriend die in de bewuste rit op de bijrijdersstoel zat en het ongeluk wel kon navertellen. "Hij zei dat ze een fijne autorit hadden. Het was enorm gezellig in de auto, ze hebben continu plezier gehad."
Wie weet waar de steen is gebleven, kan contact opnemen met de familie. "Maar als degene die het heeft gedaan dit ziet, kan hij de steen ook terugleggen", sluit Faye af.