Gelderse Vallei

Hoera! Barbie viert haar 65e verjaardag in Terschuur

De expositie in Terschuur
De expositie in Terschuur © Omroep Gelderland
TERSCHUUR - Het is één groot feest in Terschuur, want daar wordt de verjaardag van Barbie gevierd. De plastic pop is 65 jaar geworden.
Armel Rood verzamelt al veertig jaar Barbiespullen. Van poppen tot schoentjes, tot posters en verpakkingen. In het Speelgoedmuseum is dan ook een speciale expositieruimte ingericht die afgelopen donderdag open is gegaan. "Barbie is al 65 jaar onderdeel van ons leven", legt Rood uit. In die tijd is de pop veranderd van een blonde vrouw tot een internationaal figuur waarin iedereen zichzelf zou moeten herkennen.

Feest der herkenning

Ook veel bezoekers namen een kijkje bij het museum. "Ik ben ermee opgegroeid", zegt een mevrouw die zelf ook 65 jaar is. "Ik speelde er vroeger zelf ook mee en het is hier een groot feest der herkenning".
Het hele jaar door staat het museum stil bij de pop. Zo zijn er verschillende taxatiedagen waarop mensen met hun pop kunnen komen, mogelijk zit er nog wel een pop tussen van veel waarden. Ook is het mogelijk om de expositie over Barbie te bekijken.
Barbie kent elke dag nog ongekende populariteit, zeker na de recente bioscoopfilm. In de bioscopen is Barbie een daverend succes. Het is de eerste keer dat een film van een vrouwelijke regisseur meer dan een miljard dollar opbrengt.
Bekijk hier hoe de verjaardag in Terschuur werd gevierd:
Barbie viert 65e verjaardag in Terschuur