Noord-Veluwe

Man snijdt bij ruzie gezicht van ander open: wond van 8 centimeter

In een prullenbak bij de voordeur stond een bebloede honkbalknuppel.
In een prullenbak bij de voordeur stond een bebloede honkbalknuppel. © Luciano de Graaf
NUNSPEET - Een 33-jarige man uit Oldebroek moet anderhalf jaar de cel in voor een steekpartij. In juli vorig jaar stak hij een andere man met een mes in diens gezicht na een ruzie aan het Prins Mauritserf in Nunspeet. Het slachtoffer liep daarbij een snijwond van 8 centimeter op, net boven zijn kaakrand en slechts enkele centimeters van de halsstreek.
Hoe de ruzie precies ontstond, is niet duidelijk. De politie sprak die bewuste avond van een conflict in of bij een woning en meldde één man te hebben aangehouden. Agenten vonden in een prullenbak een honkbalknuppel, die onder het bloed zat. Bovendien zaten er barsten in het glas van de voordeur.

Wie viel wie aan?

De man uit Oldebroek zegt dat hij zich die avond uit noodweer verdedigde, omdat de andere man hem aanviel met een honkbalknuppel. Het slachtoffer dat de steekwond opliep zegt dat het precies andersom was, en hij een knuppel greep toen zijn belager een mes trok.
De rechter in Zutphen ziet te weinig aanknopingspunten om één van beide scenario's voor waarheid aan te nemen. Wel meent de rechter dat de man uit Oldebroek zich niet kan beroepen op noodweer, zoals hij deed voor de rechtbank. De man hoefde niet noodzakelijk zo te handelen als hij deed, en zijn slachtoffer een steekwond te bezorgen.

Contactverbod

Die steekactie wordt gezien als poging tot doodslag, dus krijgt de man uit Oldebroek anderhalf jaar cel. Daarnaast mag hij drie jaar geen contact opnemen met het slachtoffer en ook niet in de straat van het slachtoffer komen. Tot slot moet hij de andere partij een schadevergoeding van ruim 1.750 euro betalen.
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: