Stedendriehoek / Achterhoek

Hij neemt haar kar met boodschappen mee, maar wil iets anders

Plaats Delict is elke donderdag te zien op TV Gelderland om 17.15 uur en wordt daarna elk uur herhaald.
Plaats Delict is elke donderdag te zien op TV Gelderland om 17.15 uur en wordt daarna elk uur herhaald. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - In deze Albert Heijn in Zutphen heeft een winkeldief engelengeduld. Hij heeft zijn zinnen gezet op de portemonnee van een vrouw van 85, maar die moet eerst worden afgeleid. En dat is lastig.
Update: de politie weet wie de verdachte is.
Boodschappen doen is voor de vrouw een verzetje, ze maakt graag een praatje met het winkelpersoneel. Ze praat vandaag met de kok in de supermarkt, want ze wil een gerecht wel eens proeven.
Dus moet de dief geduld hebben, veel geduld. De man doet alsof hij ook wel interesse heeft in het gerecht van de kok en babbelt even gezellig mee. Ondertussen verliest hij de tas van zijn slachtoffer, waar haar portemonnee in zit, niet uit het oog.

Plan B

Tijd voor plan B denkt de man op een gegeven ogenblik, het duurt hem toch te lang. Wanneer de vrouw even niet oplet, neemt de winkeldief de boodschappenkar mee. Hij loopt naar een ander gangpad en graait dan de beurs van de oudere vrouw uit haar tas.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023548294.