Arnhem en omstreken

Grond trilt door explosie bij café: 'Knal was keihard'

De voordeur van het café
De voordeur van het café © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een enorme explosie bij café Nescio in Arnhem veroorzaakt schade aan de voordeur. Omwonenden werden wakker door de knal. Er is nog geen verdachte aangehouden. "Zo gaan we knallend de lente in."
De onderkant van de voordeur van het café en een deel van het kozijn zijn weggeslagen. Glasscherven liggen op straat. De politie doet onderzoek. Zo ziet het er in de vroege donderdagochtend uit bij Café Nescio aan de De Wiltstraat in Arnhem.
Even verderop zit een buurtbewoner op de stoep voor zijn studentenhuis. Hij vertelt wat hij van de explosie heeft meegekregen: "Om tien voor half vijf werd ik wakker van een ontzettende knal. De grond trilde. Ik dacht dat het hier ergens afgestoken was. Ik heb iedereen een appje gestuurd. Iedereen heeft het gehoord."

Vuurwerk in de goot?

In eerste instantie denkt hij nog dat de explosie vlakbij zijn huis is: "Een vriendin van mij dacht dat het misschien vuurwerk was in onze goot. Als een prank ofzo."
Maar dat bleek dus niet het geval. Hij noemt het 'bizar': "Dat het pak hem beet 30 meter verderop was, is voor mij het meest opmerkelijke. Ik voelde hem meer dan dat ik hem hoorde. Dat is het bizarre."

'Knallend de lente in'

Hij is 's ochtends wel even langs het pand gelopen: "Ik had verwacht dat de schade groter was, eerlijk. Wij dachten 'het valt wel mee'. Er was maar één politieauto. Alleen die knal was wel echt keihard."
Heel erg geschrokken lijkt hij trouwens ook niet van de gebeurtenis: "Gewenning misschien. Zo gaan we knallend de lente in."