Stedendriehoek / Achterhoek

Eén gewonde van brugongeluk in Lochem nog altijd in ziekenhuis

Onderzoek op de plek van het fatale ongeval.
Onderzoek op de plek van het fatale ongeval. © ANP
LOCHEM - Eén van de twee personen die gewond raakten bij het brugongeluk van 21 februari in Lochem, ligt nog steeds in het ziekenhuis in Deventer. Dat deelde de politie dinsdagavond mee in het tv-programma Opsporing Verzocht.
In Lochem viel bijna twee weken geleden een brugboog naar beneden tijdens het inhijsen. Bij dat ongeluk kwamen twee mensen om het leven, bouwvakkers uit Polen en België. Daarnaast raakte één persoon lichtgewond en één zwaargewond. De lichtgewonde persoon verliet het ziekenhuis al enige dagen geleden, de zwaargewonde ligt daar nog wel steeds en blijft daar voorlopig ook.
Na het brugongeluk werden alle werkzaamheden op de bouwplaats in Lochem tot nader order stilgelegd. De Arbeidsinspectie deed er al onderzoek en heeft zijn taken nog niet af kunnen ronden. In Opsporing Verzocht werden mensen die over beelden van het ongeluk beschikken, dan ook opgeroepen deze te delen met de Arbeidsinspectie.
Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een onderzoek op poten gezet. De uitkomsten van beide onderzoeken worden voorlopig nog niet verwacht.