liveblog | 5 maart

Brand in gevangenis • motorrijder gewond

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 5 maart, 21:49 uur
21:49

Brand in PI Zutphen

In een cel in de gevangenis in Zutphen is dinsdagavond brand uitgebroken. Rond 21.15 uur werden de brandweer en de politie opgeroepen voor een incident in de PI Achterhoek, zoals de locatie officieel heet.
20:42

Eén gewonde Lochem nog in ziekenhuis

Eén van de twee personen die gewond raakten bij het brugongeluk van 21 februari in Lochem, ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dat deelde de politie dinsdagavond mee in het tv-programma Opsporing Verzocht.
In Lochem viel bijna twee weken geleden een brugboog naar beneden tijdens het inhijsen. Bij dat ongeluk kwamen twee mensen om het leven, bouwvakkers uit Polen België. Daarnaast raakte één persoon lichtgewond en één zwaargewond. De lichtgewonde persoon verliet het ziekenhuis al enige dagen geleden, de zwaargewonde ligt daar nog wel steeds en blijft daar voorlopig ook.
19:58

Motorrijder gewond

Een motorrijder raakte dinsdagavond gewond op het Kanaal Zuid tussen Apeldoorn en Loenen, ter hoogte van restaurant De Roseboom. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis. Volgens een 112-correspondent kwam de motorrijder in botsing met een automobilist. Die kwam met de schrik vrij.
De motorrijder moest naar het ziekenhuis.
De motorrijder moest naar het ziekenhuis. © Armin de Breij/LDGFotografie
13:05

Auto rijdt door muur garagebox

Een automobilist is dinsdagmorgen in Oosterbeek door de muur van een aantal garageboxen gereden.
Door nog onbekende oorzaak schoot de auto van de weg, reed het talud af en vervolgens door de muur van de garageboxen bij serviceflat de Valkenburg aan de Valkenburglaan.
De bestuurder kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte total loss. Ook een aantal garageboxen is zwaar beschadigd.
Een aantal jaren geleden vond er op nagenoeg dezelfde locatie een vergelijkbaar ongeval plaats. Ook toen reed een auto van een talud af en botste tegen de muur van garageboxen, laat een videocorrespondent weten.
De auto reed door de muur.
De auto reed door de muur. © Persbureau Heitink
13:00

Gewonde bij ongeval op A325

Bij een aanrijding op de A325 richting Arnhem is dinsdagmiddag een automobiliste gewond geraakt.
Het ongeval gebeurde even voor 13.00 uur vlak voor het Nijmeegseplein. De vrouw zag een langzaam rijdende auto voor haar net iets te laat met een botsing tot gevolg.
De automobiliste raakte bij de aanrijding gewond. Volgens een 112-correspondent ter plaatse is ze met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
Door de aanrijding staat er in de richting van Arnhem een lange file.
De auto van de vrouw heeft veel schade
De auto van de vrouw heeft veel schade © Timo Bouman/Persbureau Heitink
09:30

Inval in Apeldoorn

De Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie heeft vanochtend een inval gedaan in een appartement in Apeldoorn. Het arrestatieteam viel rond 6.00 uur de woning aan de Marktstraat binnen. Daarbij is een man aangehouden.
Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een verdachte in een lopend onderzoek. In het belang van dat onderzoek worden er geen details gedeeld.
De inval in Apeldoorn
De inval in Apeldoorn © Persbureau Heitink