Rijk van Nijmegen

Nijmeegse 4Daagse in recordtijd uitverkocht

Deelnemers 4Daagse halen hun startbewijs op.
Deelnemers 4Daagse halen hun startbewijs op. © Luuk van der Lee Fotografie
NIJMEGEN - De 4Daagse van Nijmegen is officieel uitverkocht. Nog nooit waren de startbewijzen zo snel vergeven. Maandagochtend waren de laatste startbewijzen binnen drie kwartier weg, zo laat marsleider Henny Sackers weten.
Vorig jaar waren alle 47.000 startbewijzen na 30 uur weg. Dat was al een record. Maar dat is dit jaar dus ruimschoots gebroken. Op het hoogtepunt stonden er 21.000 potentiële deelnemers in de wachtrij, laat de organisatie weten.

'Heel trots'

Marsleider Sackers: "We zijn heel trots op een trouwe schare fans, die zich vol enthousiasme heeft aangemeld om in 2024 de 4Daagse te lopen. Het succes van 2023 heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de groeiende populariteit van ons wandelevenement. Met het uitverkopen van alle beschikbare tickets dit jaar hopen we op wederom een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers en toeschouwers.”
De inschrijving gaat in twee periodes. Periode 1 is voor alle deelnemers die minimaal één keer de 4Daagse hebben uitgelopen. Die inschrijving was op 12 februari en toen waren er al ruim 39.000 inschrijvingen, ruim 6000 meer dan vorig jaar.
Er waren dus aanmerkelijk minder startbewijzen over voor periode 2, die bedoeld is voor alle geïnteresseerden die zich willen inschrijven.

Startbewijs doorverkopen

Voor het eerst kunnen wandelaars hun startbewijs doorverkopen, bijvoorbeeld omdat ze meedoen toch niet zien zitten. Deelname kost dit jaar 115 euro. Een startbewijs doorverkopen kan tot en met 31 mei, 17.00 uur.
De mogelijkheid van het verkopen van een startbewijs moet een einde maken aan klachten over de wandelaars die op de eerste dag van de 4Daagse niet aan de start verschijnen, terwijl anderen geen startkaart konden krijgen. Vorig jaar haalden bijna 2500 wandelaars hun startkaart voor de eerste dag niet op.