liveblog | 4 maart

Ongeluk op snelweg • vechtpartij in Plus

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 maart, 18:26 uur
18:26

Ongeluk op A15

Rond 17.30 uur zijn op de A15 bij Geldermalsen twee auto's en een vrachtwagen op elkaar gebotst. Volgens een correspondent heeft de brandweer een vrouw uit een voertuig moeten bevrijden, omdat de deur niet meer kon worden geopend.
Het verkeer wordt over de vluchtstrook weggeleid. De vertraging is momenteel 30 minuten in oostelijke richting, dat neemt gestaag af.
Op de A15 gebeurde een ongeluk.
Op de A15 gebeurde een ongeluk. © Persbureau Heitink
17:30

Vechtpartij in Plus-supermarkt

Deze maandagochtend gingen meerdere jongeren met elkaar op de vuist in een vestiging van supermarkt Plus, aan het Churchillplein in Velp. De politie is op zoek naar getuigen.
09:00

Vier doden bij brand in Duitsland

Bij een brand in een bejaardentehuis in de plaats Bedburg-Hau in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn vier mensen omgekomen. De brand brak in de nacht van zondag op maandag uit, meldt de Duitse politie. Ook zijn er meerdere gewonden. 46 bewoners moesten worden geëvacueerd. Bedburg-Hau ligt niet ver van de Nederlandse grens bij Nijmegen en 's-Heerenberg.
08:00

Gewonde bij ongeval

Een automobilist is zondagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Dorpsstraat in Beekbergen. De bestuurder reed rechtdoor op een T-splitsing en kwam tot stilstand tegen een boom.
Een 112-verslaggever die naar de plek van het ongeval is gegaan, zegt dat de bestuurder onder invloed was van alcohol en met onbekend letsel naar het ziekenhuis is gebracht. Omwonenden zeggen dat het al de tweede keer in korte tijd is dat het in hun straat misgaat: kortgeleden zou op slechts enkele meters van het incident van zondagavond iemand een muurtje omver hebben gereden.
De auto kwam tot stilstand tegen een boom.
De auto kwam tot stilstand tegen een boom. © Luciano de Graaf
07:00

Auto belandt in greppel

De politie heeft zondagavond bij Lunteren een bestuurder staande gehouden die met zijn auto deels in een greppel was beland. Later bleek dat de 28-jarige Apeldoorner te veel had gedronken.
Het ongeluk gebeurde rond 20.45 uur aan de Ruitenbeekweg. Buurtbewoners belden de politie die uiteindelijk met vier auto’s ter plaatse kwam. De bestuurder bleek bij aankomst van de hulpdiensten te zijn weggelopen, maar kon 200 meter verderop staande worden gehouden. Volgens een 112-correspondent ter plaatse is hij nagekeken door ambulancepersoneel en daarna meegenomen naar het ziekenhuis.
De auto van de man bleek rondom flink beschadigd te zijn, maar agenten konden niet vaststellen waar hij tegenaan is gereden.
De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht
De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht © William Harthoorn/Persbureau Heitink
06:00

Buurman blust autobrand

Op de Hoefbladlaan in Arnhemse wijk Malburgen heeft in de nacht van zondag op maandag een autobrand gewoed. Volgens een 112-correspondent ter plaatse heeft een buurman met een poederblusser de eerste vlammen gedoofd waarna de brandweer de auto verder heeft geblust. Toch kon niet voorkomen worden dat de auto total loss raakte.
De bestuurder gaf aan dat ze net terug was van lange reis en toen is de auto gaan branden.
Ongeluk op snelweg • vechtpartij in Plus
Ongeluk op snelweg • vechtpartij in Plus