Achterhoek

Taalfout op medaille hardloopwedstrijd, maar organisatie lost het ludiek op

De 'foute' medaille van de Achtkastelenloop in Vorden.
De 'foute' medaille van de Achtkastelenloop in Vorden. © Omroep Gelderland
VORDEN - Kast? Ja, het staat er toch echt, op de medailles van de Achtkastelenloop die zondag voerde door Vorden en omgeving. Foutje, bedankt! Maar de organisatie van het hardloopevenement liet zich niet op de kast jagen, en dus ging de Achtkastelenloop gewoon van start. Met naast kastelen ook acht kasten langs de route.
De medailles voor de Achtkastelenloop lagen al maanden in de kast. Al die tijd merkte de organisatie niet op dat er 'Achtkastenloop' op de medailles stond in plaats van 'Achtkastelenloop'.
Bij het conceptontwerp heeft iedereen de spelfout gemist, wij en de leverancier, melden de organisatoren. "We zagen het eerst niet eens", zegt Petra van den Berg van de organisatie. "Opnieuw bestellen was geen optie. Toen hebben we er maar de achtkastenloop van gemaakt."
Als vette knipoog zagen deelnemers zondag langs het parkoers van 10, 21 of 30 kilometer dus niet alleen de acht vertrouwde kastelen rond Vorden, maar ook acht kasten. "We hebben bijvoorbeeld een poppenkast neergezet, maar ook een badkamerkast, wijnkast en uit-de-kast." Deelnemers konden overal een selfie maken. Voor de volhouders lag er na de finish een medaille klaar, mét fout.