liveblog | 3 maart

Wildstroper betrapt • hand klem

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 3 maart, 22:14 uur
22:14

Bestuurder met slok op rijdt muurtje omver

De auto kwam tot stilstand tegen een boom.
De auto kwam tot stilstand tegen een boom. © Luciano de Graaf
Een automobilist heeft zondagavond schade aangericht bij een aanrijding op de Dorpsstraat in Beekbergen. De bestuurder reed rechtdoor op een T-splitsing, ramde een muurtje en kwam vervolgens op de brokstukken van dat muurtje tot stilstand tegen een boom.
Een 112-verslaggever die naar de plek van het ongeval is gegaan, zegt dat de bestuurder onder invloed was van alcohol en gewond naar het ziekenhuis is gebracht. Omwonenden zeggen dat het al de tweede keer in korte tijd is dat het in hun straat misgaat: kortgeleden zou op slechts enkele meters van het incident van zondagavond iemand al een ander muurtje omver hebben gereden.
Waar eerst een muurtje stond, liggen nu vooral brokstukken.
Waar eerst een muurtje stond, liggen nu vooral brokstukken. © Luciano de Graaf
20:50

Wildstroper betrapt

Een wildstroper die in de nacht van zaterdag op zondag op pad was in het buitengebied van Vragender is op heterdaad betrapt. Omwonenden hoorden een harde knal en schakelden de politie in. Die betrapte de wildstroper, die in het veld schoot met een zwaar persluchtgeweer voorzien van een nachtzichtkijker en een geluiddemper.
De politie Winterswijk laat via Facebook weten dat er nader onderzoek naar de stroper wordt ingesteld.
Het geweer waarmee de wildstroper actief was.
Het geweer waarmee de wildstroper actief was. © Politie Winterswijk / Facebook
20:11

Bestuurder aangehouden

De politie heeft zondag op de grens van Doornspijk met Nunspeet een bestuurder aangehouden die autoreed, terwijl het rijbewijs was ingevorderd. Ook bleek de persoon achter het stuur onder invloed van drugs, laten de wijkagenten van Elburg weten via X. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau en zit vast.
19:32

Proefrit eindigt in sloot

Twee mensen die zondag in Wageningen een proefrit maakten in een auto hebben hachelijke momenten beleefd. De auto waarin ze zaten raakte van de weg en belandde op de Veensteeg in een sloot.
19:28

Man met hand vast

De brandweer, politie en een ambulance zijn zondag in actie gekomen voor een ongeval tijdens het klussen in Ede. Een bewoner van de Brigadelaan kwam rond 16.15 uur met zijn hand klem te zitten in een machine tijdens werkzaamheden in of rond het huis.
De hulpdiensten hebben hem bevrijd uit zijn benarde situatie, daarna is de man meegenomen naar het ziekenhuis. Hoe ernstig het letsel van de Edenaar is, is niet duidelijk. Een 112-verslaggever zegt dat de man mogelijk meerdere vingers moet missen na het ongeval.
Het incident in Ede speelde in of bij een woning aan de Brigadelaan.
Het incident in Ede speelde in of bij een woning aan de Brigadelaan. © Persbureau Heitink
18:59

Motorrijder en brommobieler gewond

Bij een aanrijding tussen een motorrijder en een persoon op een brommobiel in Barneveld zijn zondagavond twee gewonden gevallen. Het ging rond 18.00 uur mis ter hoogte van het Shell-tankstation op de Van Zuijlen Van Nieveltlaan.
Lees er hier meer over of bekijk onderstaande video:
Botsing in Barneveld