Noord-Veluwe

Grote brand legt boerderij compleet in de as, honden gered

De grote brand heeft de boerderij volledig verwoest.
De grote brand heeft de boerderij volledig verwoest. © Alfred Ruitenga / LDG Fotografie
PUTTEN - De grote brand die zaterdag woedde in een woonboerderij in Putten, heeft de complete woning verwoest. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland geeft te kennen dat het huis niet meer te redden is.
De aanwezige brandweerlieden zetten in op behoud van de naastgelegen panden op het terrein. De woonboerderij aan de Broekermolenweg stamt uit ongeveer 1890, behoort tot het landgoed Oldenaller en wordt omgeven door schuren, hooibergen en een schaapskooi. Het is een monumentaal pand, in eigendom van Natuurmonumenten.
Het vuur greep rond 18.45 uur plotseling om zich heen na een schoorsteenbrand. De bewoners waren op dat moment thuis en sloegen meteen alarm. Ze wisten zichzelf tijdig in veiligheid te brengen. Wel waren ze twee honden even kwijt, maar die konden later in veiligheid worden gebracht.

Assistentie uit Kootwijkerbroek

De brandweer kreeg bij het blussen assistentie van de rietploeg uit Kootwijkerbroek. Toch kon niet worden voorkomen dat de boerderij volledig werd verwoest. Het nablussen zal naar verwachting nog enige tijd in beslag nemen, zegt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.
Bekijk de beelden:
Grote brand in Putten