Gelderland

Paul bouwt twee jaar aan Waalbrug op schaal: 'Ik ga 'm niet verkopen'

Paul werkt aan zijn versie van de Waalbrug.
Paul werkt aan zijn versie van de Waalbrug. © RN7
NIJMEGEN - Vorig jaar kwam hij nog in het nieuws omdat hij de grootste meerval van de Benelux ving. Nu heeft Nijmegenaar Paul Breems helemaal zelf de Waalbrug op schaal nagebouwd. Hij kwam twee jaar geleden met het idee en nu is zijn minibrug eindelijk af.
In de loods van zijn bouwbedrijf vertelt Breems over zijn werk aan lokale omroep RN7: "Ik ben eigenlijk best wel trots op wat ik gemaakt heb, ik ben namelijk pas een jaar aan het lassen. Ik vind mezelf best wel ‘next-level’ wat dat betreft. Veel mensen hebben een foto van de skyline van Nijmegen, ik wilde weer wat anders, in 3D dus."
Paul is geboren en getogen in Nijmegen. Hij voelt ook veel liefde voor de stad: "Ik ben een trotse Nijmegenaar, de stad zit echt in mijn hart. Als je straks bij mij binnenkomt, hangt er een 3D-Waalbrug aan de muur. Dat is gewoon goud. Ik denk dat ik de eerste Nijmegenaar ben die zoiets gerealiseerd heeft."

Niet te koop

Zo’n 3D-Waalbrug zal door veel echte Nijmegenaren erg gewild zijn. Ondanks dat zegt Paul dat hij de brug niet gaat verkopen. De emotionele waarde is voor hem belangrijker: "Het gaat mij om het nalatenschap. Ik wil de Nijmegenaar zijn die de grootste meerval van de Benelux ving en de Nijmegenaar die de Waalbrug op schaal bouwde. Dat is voor mij veel belangrijker dan geld."