liveblog | 2 maart

Bestuurder vlucht • motor in brand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 2 maart, 21:36 uur
21:36

Bestuurder vlucht na ongeval in Ede

De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden op de Doctor Willem Dreeslaan in Ede. De man veroorzaakte een ongeluk op de Klaphekweg en sloeg vervolgens op de vlucht.
De politie zette daarop de achtervolging in en wist de bestuurder, die in een auto reed met een buitenlands kenteken, verderop in Ede klem te rijden. De man bleek onder invloed, zegt een 112-verslaggever die naar de plek van het incident is gegaan. Hij is aangehouden.
Of bij het eerste ongeval op de Klaphekweg iemand gewond raakte, is niet duidelijk.
De politie reed de man klem ter hoogte van de Doctor Willem Dreeslaan in Ede.
De politie reed de man klem ter hoogte van de Doctor Willem Dreeslaan in Ede. © AS Media
21:18

Motor in brand in Ede

De brandweer is zaterdagavond in actie gekomen voor een brandende motor op de Laan van Kernhem in Ede. De motorrijder merkte tijdens het rijden dat zijn voertuig vlam vatte en parkeerde de motor snel in een parkeervak. Buurtbewoners wisten het vuur te doven en brandweerlieden namen het daarna van hen over. Mogelijk is een technisch defect de oorzaak geweest van de brand.
Brandweerlieden bij de motor.
Brandweerlieden bij de motor. © Persbureau Heitink
21:11

Agenten halen tweetal uit auto

De politie heeft zaterdagavond een personenauto met daarin een man en een vrouw klemgereden in Apeldoorn. Dat gebeurde op de Casper Fagelstraat. Agenten dwongen de twee met getrokken wapens uit de auto te stappen.
Een 112-verslaggever zegt dat bij de actie zeker politiewagens betrokken waren. De aanwezige agenten droegen kogelwerende vesten. De man die in de auto zat, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw mocht na controle weer gaan.
Agenten houden de man aan, die in de personenauto zat.
Agenten houden de man aan, die in de personenauto zat. © Luciano de Graaf
20:35

Bestuurder slaat over de kop

Bij een eenzijdig ongeluk op de N339 bij Joppe, in de gemeente Lochem, is zaterdagavond een automobilist over de kop geslagen. Rond 19.30 uur ging het mis, mogelijk na een stuurcorrectie net voorbij een bocht. De auto waarin de man zat, landde ondersteboven op het wegdek.
De bestuurder kon op eigen kracht uit zijn voertuig klimmen en raakte wonderwel niet gewond. De auto raakte fors beschadigd en moet worden afgesleept. De politie sloot een deel van de N339 af na het ongeluk.
De auto belandde ondersteboven op het wegdek.
De auto belandde ondersteboven op het wegdek. © Luciano de Graaf
20:09

Man overvalt tankstation

Een man van tussen de 35 en 40 jaar heeft zaterdagavond een vestiging van tankstation Total aan de Nieuwe Tielseweg in Tiel overvallen. Daarbij heeft hij een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De politie is op zoek naar de dader.
20:05

Boerderij verwoest door brand

De brand die zaterdagavond uitbrak in een boerderij aan de Broekermolenweg in Putten, heeft de volledige woning verwoest. Het vuur brak rond 19.25 uur uit en was vrijwel meteen uitslaand. De brandweer deed er alles aan om de woning te behouden, maar moest al gauw inzetten op behoud van de nabijgelegen panden op hetzelfde terrein.