Achterhoek

Meisje lastiggevallen door man in korte broek

De plek waar het incident gebeurde.
De plek waar het incident gebeurde. © Wijkagent Willem Saris
WINTERSWIJK - Een minderjarig meisje was onderweg naar huis toen ze op 'erg vervelende wijze' lastiggevallen is door een oudere man. Dat meldt wijkagent van Winterswijk Willem Saris.
Lange haren, verwaarloosde oude kleding met gaten en fietstassen volgeladen met troep. Zo omschrijft de wijkagent het 'zwerverstype' naar wie ze op zoek zijn. De 40- à 50-jarige oude, licht getinte man zou een tienermeisje op de fiets hebben lastiggevallen.
Het meest opvallende, volgens de wijkagent: "De man droeg een korte broek." Dat terwijl het nog geen 10 graden was.

'Het meisje was bang'

Het incident gebeurde donderdagmiddag rond 15.00 uur in het buurtschap Woold te Winterswijk. Vlakbij de 'Dikke Steen'. Een grote kei op een sokkel langs de weg. Daar fietste het meisje dat onderweg was naar huis. De man zocht ongewenst toenadering. Hij heeft een tijd met het meisje meegefietst, meldt de wijkagent.
"Het meisje wilde dit niet en voelde zich bang. We zijn blij dat ze een melding heeft gemaakt, dat heeft ze goed gedaan", vindt de wijkagent. "Als we het niet weten, kunnen we er geen aandacht aan besteden. Het is belangrijk dat getuigen zich melden, of mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt."
Wie de man denkt te herkennen, iets heeft gezien of iets soortgelijks heeft ervaren, wordt verzocht de politie te bellen.