liveblog | 1 maart

Botsing in Putten • grote verkeerscontrole

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 1 maart, 21:56 uur
vrijdag 1 maart
21:56

Gewonde bij botsing in Putten

Bij de aanrijding in Putten raakte deze auto fors beschadigd.
Bij de aanrijding in Putten raakte deze auto fors beschadigd. © Alfred Ruitenga / LDG Fotografie
Bij een aanrijding in Putten is vrijdagavond één persoon gewond geraakt. De bestuurders van twee personenauto's kwamen met elkaar in botsing op de kruising van de Nijkerkerstraat en de Hooiberg. Mogelijk heeft één van de bestuurders niet goed ingeschat hoeveel ruimte er nog was om de draai te maken. Ambulancepersoneel heeft één van de betrokken bestuurders nagekeken.
21:50

Auto schiet van A1

De auto belandde naast de snelweg in de bosjes.
De auto belandde naast de snelweg in de bosjes. © Luciano de Graaf
Een auto is vrijdagavond van de snelweg gereden op de A1 bij Ugchelen en de bosjes ingeschoten. Daarbij raakte de bestuurder gewond.
Het ging rond 20.00 uur mis, toen twee personenauto's op de weg elkaar door onbekende oorzaak raakten. Eén van beide voertuigen schoot na de aanrijding van de snelweg en kwam halverwege het talud op de zijkant tegen twee bomen tot stilstand.
20:33

Grote verkeerscontrole in Velp

De politie aan het werk in Velp.
De politie aan het werk in Velp. © Persbureau Heitink
De politie houdt vrijdagavond een grote verkeerscontrole bij het voormalige ziekenhuis in Velp. Daarvoor werken politieagenten samen met de Landelijke Eenheid en de Koninklijke Marechaussee. Een 112-verslaggever die naar de controle is gegaan, zegt dat bestuurders rondom het ziekenhuis door motoragenten naar de controle worden geëscorteerd.
Eenmaal daar moeten bestuurders een blaastest (voor alcoholgebruik) of speekseltest (voor drugsgebruik) doen om te bepalen of ze mogelijk gedronken of gebruikt hebben. Hoeveel mensen zijn betrapt, danwel bekeurd, is nog niet duidelijk.
19:22

Burgemeester sluit pand

De burgemeester van Tiel heeft een bedrijfspand aan de Latensteinseweg in zijn stad twee weken gesloten. De politie deed een inval in het pand omdat ze vermoedde dat er een drugslab gerund zou worden. Eenmaal binnen bleek dat er grote hoeveelheden verdovende middelen aanwezig waren, net als grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.
"Ik vind het onacceptabel dat er in onze gemeente drugs worden geproduceerd, verhandeld of gebruikt. Dit brengt grote risico's met zich mee voor de volksgezondheid, de openbare orde en de veiligheid. Daarom treden we hier hard tegen op, samen met onze partners. Met de sluiting van deze woning laten we zien dat we ondermijning niet tolereren in Tiel", laat burgemeester Frank van der Meijden weten.
16:28

Geweldsincident in Wehl

Bij een geweldsincident aan de Elzenhof in Wehl nabij Doetinchem zijn twee mensen gewond geraakt. De hulpdiensten werden in de namiddag opgeroepen. Meerdere politiewagens en een ambulance kwamen ter plaatse, meldt een 112-correspondent ter plekke.
De twee slachtoffers zijn met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, laat de politie weten. Er is nog niemand aangehouden en het onderzoek van de politie loopt.
De hulpdiensten ter plekke.
De hulpdiensten ter plekke. © 112Achterhoek-nieuws
14:25

Politie oefent in natuurgebied

De politie is vrijdag bezig met een grootschalige oefening in natuurgebied de Posbank in Rheden. Medewerkers van de forensische opsporing en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn hierbij aanwezig. Ook is er een team van het Landelijk Team Opsporen Bergen en Identificeren (LTOBI) aanwezig. Dat meldt een 112-correspondent ter plaatse.
Op de parkeerplaats staat een witte PD-unit en meerdere politievoertuigen. Met harken, pinnen en pikkers wordt een stuk bosgebied minutieus nagelopen. Het gaat niet om echt onderzoek, maar om een training, geeft de woordvoerder van het NFI aan.
Een grootschalige oefening in het bos.
Een grootschalige oefening in het bos. © Persbureau Heitink