Rijk van Nijmegen

Onrust op Radboud Universiteit: ‘Word maar niet zwanger’

Het Elinor Oostromgebouw van de Radboud Universiteit.
Het Elinor Oostromgebouw van de Radboud Universiteit. © Google Maps
NIJMEGEN - Op de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit is sprake van discriminatie en intimidatie. Dat hebben medewerkers verteld in een bijeenkomst met de vakbonden, waarvan een verslag in handen is van Omroep Gelderland.
Nu er door een miljoenentekort flink moet worden bezuinigd, is er grote onrust ontstaan op de Universiteit. Afgelopen zomer bleek opeens dat de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit met een miljoenentekort kampt: 9 miljoen op een begroting van 40 miljoen euro.

Discriminatie en intimidatie

Maatregelen om de tekorten te beperken zorgen voor veel onrust, bleek in een bijeenkomst met vakbonden twee weken geleden. Zo zeggen medewerkers dat cursussen niet doorgaan, of de uren voor die cursussen worden geschrapt en er in de praktijk minder tijd is voor onderzoek.
Bij de bijeenkomst spreken medewerkers ook van discriminatie en intimidatie. Zo zou tegen vrouwen met een meerjarig contract gezegd zijn om maar beter niet zwanger te worden. De Radboud Universiteit zegt in een reactie 'dat als dit zo is aangegeven dat het ongewenst, ongepast en onacceptabel is'.
De universiteit laat op vragen weten dat discriminatie en intimidatie volstrekt onacceptabel zijn. "Wij willen een veilige omgeving bieden voor alle medewerkers en studenten. Als medewerkers onverhoopt met grensoverschrijdend gedrag geconfronteerd worden, is het belangrijk dat ze daar niet alleen mee blijven zitten en melding maken. Er is ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen", aldus een woordvoerder.

Wat is een faculteit?

Een faculteit is een onderdeel van een universiteit waar verschillende opleidingen onder vallen. Bij de Faculteit der Managementwetenschappen zijn dat onder meer bestuurskunde, politicologie, bedrijfskunde en economie.

'Geïntimideerd en gekleineerd'

Tijdens de bijeenkomst vragen medewerkers zich hardop af waarom ze eigenlijk nog blijven. In het verslag van de bijeenkomst staat dat ‘er schokkende verhalen gedeeld werden, waarvan medewerkers niet van elkaar wisten dat het speelde.’
Zelfs afdelingsvoorzitters zeggen zich geïntimideerd en gekleineerd te voelen, blijkt uit andere interne stukken in handen van Omroep Gelderland. Daarnaast zouden mannen geen ouderschapsverlof hebben mogen opnemen. Er waren al eerder signalen van onvrede, gemopper, geroddel, wantrouwen en achterdocht.
Leden van de medezeggenschapsraad, die bij de bijeenkomst aanwezig waren, zeggen geschrokken te zijn van wat er is gezegd, maar willen verder niet reageren. “Wij zijn intern bezig om daarover met het Faculteitsbestuur het gesprek te voeren. Dat moeten we niet via de media doen”, verklaart lid van de raad, Gaard Kets, aan Omroep Gelderland.
De medezeggenschapsraad zegde eerder het vertrouwen in het faculteitsbestuur op vanwege een gebrek aan perspectief voor medewerkers.

Brandbrief

De volgende stap na de bijeenkomst met medewerkers, is een brandbrief aan het faculteitsbestuur, met ook de zorgen over een reorganisatie - die stiekem al aan de gang zou zijn. Waar het faculteitsbestuur nog volhoudt dat tekort op te lossen zonder reorganisatie, zeggen medewerkers dat een reorganisatie feitelijk al aan de gang is.
Onderwijstaken worden herverdeeld, uren voor cursussen beperkt en cursussen geannuleerd. Volgens de medewerkers heeft het financiële debacle daarom ook al impact op het onderwijs op de faculteit.

Onzekerheid

De universiteit zegt dat ze heel goed begrijpen dat deze periode onzekerheid met zich meebrengt door een financieel tekort. "We realiseren ons dat de financiële situatie, de daaruit voortvloeiende vacaturestop en de bezuinigingen op uitgaven onzekerheid met zich meebrengt voor medewerkers. Dat is nooit prettig, zij missen daardoor nu een helder perspectief. We werken er hard aan meer duidelijkheid te kunnen bieden."
Dat moet samen gebeuren met het nieuwe faculteitsbestuur. De nieuwe directeur bedrijfsvoering is sinds een maand bezig. Saskia Lavrijssen is de nieuwe decaan. Zij begint vrijdag.
Omroep Gelderland heeft een onderzoeksredactie die misstanden aan het licht brengt. Kent u zo'n verhaal en wilt u dat dat wordt aangekaart? Lees dan hier hoe u contact met ons kan opnemen.