Achterhoek / Stedendriehoek

'Hallo', buurvrouw stoort inbreker bij schuurtje

Deze inbreker wil weg, maar aan de andere kant van de poort ruikt een vrouw onraad.
Deze inbreker wil weg, maar aan de andere kant van de poort ruikt een vrouw onraad. © politie/Omroep Gelderland
Daar zit je dan, op je hurken. Hopend dat die irritante buurvrouw weer naar binnengaat. Maar deze inbreker in Zutphen heeft pech. Hij komt niet alleen met de grootste moeite in een achtertuin, hij moet op dezelfde manier terug.
Uit een bovenverdieping van een huis heeft de man onder meer sieraden en geld gestolen, dus de buit heeft hij al binnen. Tijd om ervandoor te gaan. Het liefst via het steegje naast de huizen. De man springt naar beneden, maar geruisloos gaat dat niet.
Een buurvrouw achter de poort van het steegje wil weten wat er aan de hand is. En weggaan doet ze niet. "Hallo!"

Verlichting gaat aan

De inbreker heeft helemaal geen zin in een babbel met de vrouw. Hij wil zo snel mogelijk weg en liefst vooral onopgemerkt. Maar bij elke beweging die hij maakt om maar niet op te vallen, gaat de verlichting aan van een bewakingscamera.
Voor de inbreker zit er niets anders op. De man klautert via het dak van een schuurtje uit beeld en maakt zich uit de voeten.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023482282.

Inbreker in het nauw