liveblog | 29 februari

Frauduleuze websites offline gehaald • agent gewond na crash

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 februari, 21:46 uur
donderdag 29 februari
21:46

Aanrijding met scooter

Bij een aanrijding op de kruising Terborgseweg en de Oostelijke Randweg in Doetinchem is een scooterrijder gewond geraakt. Bij het oversteken kwam de bestuurder van de scooter op de voorruit van de auto terecht. De scooterrijder is hierbij met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De kruising tussen Doetinchem en Zelhem is hierdoor tijdelijk afgesloten. Verkeer moet een alternatieve route kiezen.
De bestuurder van de scooter raakte gewond.
De bestuurder van de scooter raakte gewond. © 112Achterhoek-nieuws
20:41

Schoorsteenbrand in Lunteren

In Lunteren is de brandweer donderdagavond druk geweest met een flinke schoorsteenbrand in een woning. Dat gebeurde aan de Groen van Prinstererlaan.
Na een uur blussen was de brand nog niet geblust. Om het vuur onder controle te krijgen werd rond 19.25 uur een speciaal team van de brandweer uit Nieuwegein opgeroepen. Dit team had speciaal materiaal om de brand te bedwingen, zo meldt een 112-fotograaf ter plaatse. Even later was de brand onder controle.
De bewoners van de woning raakten niet gewond. Wel komt stichting Salvage ter plaatse vanwege de schade.
Er kwamen veel vonken vrij bij de brand.
Er kwamen veel vonken vrij bij de brand. © Persbureau Heitink
19:22

Verdachten rellen Den Haag zitten langer vast

Tien verdachten van de rellen bij zalencentrum Opera in Den haag blijven in ieder geval 90 dagen langer vastzitten. Onder hen zitten ook vier mannen uit Nijmegen en Apeldoorn.
In totaal hield de politie in het onderzoek naar de rellen in Den Haag zestien mensen aan. Zij zijn tussen de 19 en 48 jaar oud. Van vier verdachten is de hechtenis geschorst, meldt het Openbaar Ministerie. Zij blijven nog wel verdacht.
De rellen speelden zich af rond de bijeenkomst van de Eritrese gemeenschap in het Haagse zalencentrum op zaterdag 17 februari. Een groep Eritreeërs zocht de confrontatie op met mensen die binnen een nieuwjaarsfeest vierden. Hierbij raakten vijftien agenten gewond en gingen twee politieauto's en een touringcar in vlammen op.
18:56

Vrachtwagenbrand is Apeldoorn

Donderdag aan het eind van de middag is de brandweer opgeroepen voor een vrachtwagenbrand aan de Tweelingenlaan in Apeldoorn. Medewerkers van het vrachtwagenbedrijf ontdekten vroegtijdig een accubrand. De medewerkers hebben door hun snelle handelen voorkomen dat de brand erger werd.
De vrachtwagen is later naar buiten gereden waar de brandweer een nacontrole heeft gedaan.
De brand ontstond in de accu van de vrachtwagen
De brand ontstond in de accu van de vrachtwagen © Persbureau Heitink
16:40

Politie haalt frauduleuze websites offline

De politie Ede heeft enkele malafide websites offline gehaald. Op de sites werden onder meer luxe sportauto's aangeboden. De site bleek echter een kopie van de echte website van een transportbedrijf te zijn.
Meerdere slachtoffers zijn voor ruim 150.000 euro gedupeerd. De beloofde auto's zijn nooit geleverd.
De politie houdt in de gaten of soortgelijke malafide websites online worden gezet, zodat zij snel kan ingrijpen.
15:40

Hennepkwekerij aangetroffen

In Oosterbeek is gisteren een hennepkwekerij aangetroffen waarbij illegaal stroom werd afgetapt.