liveblog | 28 februari

Scooterbestuurder botst • grote controle A12

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 februari, 18:39 uur
woensdag 28 februari
18:39

Scooterbestuurder botst

Een scooterbestuurder raakte woensdag gewond door een ongeluk op de Marskramersdonk in Apeldoorn. De jongeman kwam volgens een fotoverslaggever in botsing met een lantaarnpaal.
Hij raakte eerst een stoeprand waarna hij tegen een lantaarnpaal werd gelanceerd. Twee ambulances, meerdere politiewagens kwamen met spoed ter plaatse, ook een traumahelikopter landde op een grasveld naast de plek van het ongeluk.
De gewonde bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten in Apeldoorn.
Hulpdiensten in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
12:11

Grote controle A12

De politie en marechaussee houden woensdag een grote controle op de A12
De politie en marechaussee houden woensdag een grote controle op de A12 © Jordi Deckert
Op de A12 vanuit Duitsland richting Duiven vindt momenteel bij Zevenaar een grootschalige politiecontrole plaats in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee. Bij de actie controleren politie en marechaussee voertuigen, maar ook personen. Ongeveer 10 motorrijders van politie en marechaussee halen voertuigen van de weg voor inspecties.
De controle tot 14:00 uur vanmiddag leidde tot dusver tot drie aanhoudingen. De exacte redenen voor deze aanhoudingen zijn nog niet bekendgemaakt.
Officiële resultaten van de controle worden donderdag verwacht. Behalve voor handhaving, is de controle ook voor educatie bedoeld: surveillanten doen bij de grote actie praktijkervaring op.
Tien motorrijders van politie en marechaussee halen woensdag weggebruikers van de A12 tijdens een controle
Tien motorrijders van politie en marechaussee halen woensdag weggebruikers van de A12 tijdens een controle © Jordi Deckert
12:05

Gewelddadige overval op chauffeur

Een vrachtwagenchauffeur is in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen op een bedrijventerrein in Gendringen. Volgens de politie is daarbij geweld gebruikt.
07:30

Flinke vertraging A1

Op de A1 bij Wilp in de richting van Apeldoorn is een flinke file ontstaan. Vanwege het ongeluk zijn drie rijstroken afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een vertraging van ruim een uur.
Twee auto's zijn door onbekende oorzaak op elkaar gebotst. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Beide auto's moeten worden afgesleept door een berger.
Twee auto's raakten betrokken bij het ongeval.
Twee auto's raakten betrokken bij het ongeval. © Rens Hulman
06:22

Weer brand bij autogarage

Opnieuw brand geweest aan de Brasemstraat in Arnhem-Zuid. Er ging voor de vierde keer in korte tijd een auto in vlammen op. Eerder gebeurde dat bij autogarage Van Eck. Nu bij een pand in de buurt, laten de eigenaars van de autogarage weten.
Rond 04.00 uur werd er in de nacht van dinsdag op woensdag melding gedaan van de brand. De brandweer heeft het vuur daarna kunnen blussen. De politie dacht aanvankelijk ook dat het ging om opnieuw een brand bij de autogarage. "We werden vanochtend wakker gebeld", vertelt de vrouw van eigenaar Chris. "Maar wij hebben na de laatste brand alle auto's daar weggehaald. Er staat niks meer van ons bij. De auto is van een ander bedrijf." Wel denkt ze dat de vermoedelijke veroorzaker van de brand dacht dat de auto van garage Van Eck was.

Drie autobranden

Eind januari was er een grote en verwoestende brand bij het autobedrijf. Brandstichting is toen uitgesloten, het ging om een bedrijfsongeluk. Daarna ging echter drie keer een auto in vlammen op. De politie kon toen niet met zekerheid zeggen dat de drie losse autobranden waren aangestoken. Maar voor eigenaar Chris is er geen twijfel.
Nu is er dus voor een vierde keer een auto in vlammen opgegaan. Volgens een correspondent was de brandende auto de laatste auto die nog op het terrein van de garage stond. De politie doet onderzoek.
Het was volgens de correspondent de laatste auto die nog op het terrein stond.
Het was volgens de correspondent de laatste auto die nog op het terrein stond. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
06:15

Chauffeur overvallen

Aan de Industrieweg in Gendringen is in de nacht van dinsdag op woensdag een chauffeur overvallen. De vrachtwagenchauffeur raakte volgens een correspondent gewond. Meerdere politie-eenheden en een ambulance kwamen ter plaatse.
Rond 5.00 uur stond de vrachtwagenchauffeur met zijn voertuig bij een bedrijfsband toen hij werd overvallen. Er zou een worsteling zijn ontstaan, waarbij de chauffeur verwondingen heeft opgelopen. Hij is door het ambulancepersoneel behandeld.
De politie heeft een deel in de omgeving van de vrachtwagen afgezet met lint. De politie ging direct op zoek naar de mogelijke overvaller(s) in de omgeving. Het is niet bekend hoe de overvallers eruit zagen.
De politie heeft de omgeving afgezet met lint.
De politie heeft de omgeving afgezet met lint. © 112Achterhoek-nieuws