Liemers

Politie houdt willekeurige auto aan, vindt half miljoen

De tas met drugs stond in een verborgen ruimte.
De tas met drugs stond in een verborgen ruimte. © Politie Zevenaar, Facebook
ZEVENAAR - Vorige week dinsdag heeft de politie tijdens een grenscontrole bij Zevenaar een flinke slag geslagen. Een 27-jarige Fransman bleek meer dan tien kilo heroïne bij zich te hebben, met een straatwaarde van zo'n vijf ton.
De vondst werd gedaan bij een steekproefcontrole van het Grensoverschrijdend Politie Team, meldt de Politie Zevenaar op Facebook. Bij het controleren van een auto met een Frans nummerbord zei de bestuurder van de auto zijn identiteitsbewijs niet bij zich te hebben. Toen de politie de jas van de automobilist doorzocht, vonden ze niet alleen zijn ID-kaart maar ook 20.000 euro aan briefgeld.

Verborgen ruimte

Toen ook nog bleek dat de Fransman een valse naam had opgegeven, werd zijn auto aan een grondige controle onderworpen. Tussen de achterbank en de kofferbak bleek een verborgen ruimte te zitten.
Daar had de Fransman een prijzige inhoud verstopt. In een Actiontas vond de politie namelijk 10,6 kilogram heroïne, met een verkoopwaarde van 477.000 euro.
Omdat de man probeerde de drugs Duitsland in te smokkelen, is hij overgedragen aan de Duitse douane. Zij nemen de zaak verder in onderzoek.