liveblog | 27 februari

Auto tegen boom • man in sloot

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 februari, 22:38 uur
22:38

Fatbikebende actief

Verhuurders van fatbikes waarschuwen voor een groep mannen die fatbikes huurt en ze niet meer terugbrengt. Twee bedrijven zeggen van vier mannen in een gele bus de dupe te zijn. Zowel in Laren in de Achterhoek als in het Utrechtse Woudenberg zijn vier van deze elektrische 'dikke fietsen' verdwenen.
21:09

Auto rijdt tegen boom in Lunteren

Op de Ruitenbeekweg in Lunteren is dinsdagavond een auto tegen een boom gereden. Volgens een correspondent ter plaatse zat één inzittende bekneld in het voertuig. In de auto zouden vier mensen hebben gezeten. Zij zijn alle vier naar het ziekenhuis gebracht.
Een traumahelikopter is geland in een naastgelegen weiland. De weg is afgesloten. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Hulpdiensten zijn druk bezig met het ongeluk in Lunteren.
Hulpdiensten zijn druk bezig met het ongeluk in Lunteren. © Persbureau Heitink
20:43

Man belandt in Scherpenzeelse sloot

In een woonwijk in Scherpenzeel is dinsdagavond een man met zijn auto in een sloot belandt. Dat gebeurde op de Kamillelaan, rond 19.00 uur. Volgens een correspondent raakte de bestuurder niet gewond en had hij ook niet gedronken.
De bestuurder hoefde niet mee met de ambulance.
De bestuurder hoefde niet mee met de ambulance. © Persbureau Heitink
20:39

Willekeurige voertuigcontrole levert politie een half miljoen op

Vorige week dinsdag heeft de politie tijdens een grenscontrole bij Zevenaar een flinke slag geslagen. Een 27-jarige Fransoos bleek meer dan tien kilo heroïne bij zich te hebben, met een straatwaarde van zo'n vijf ton.
20:38

Gewonde bij steekincident in azc

In een asielzoekerscentrum in Wageningen is dinsdagavond een gewonde gevallen bij een steekincident, meldt de politie. De verdachte bevindt zich momenteel nog in het azc aan de Keijenbergseweg. Agenten zijn bezig deze persoon eruit te halen.
In Wageningen is de politie uitgerukt voor een steekincident.
In Wageningen is de politie uitgerukt voor een steekincident. © Persbureau Heitink
18:00

Voertuig op de kant

Een landbouwvoertuig is dinsdag op de kant gegaan in Ede. Dat gebeurde op de Heremeijesteeg. Het is niet duidelijk hoe het voertuig van de weg raakte.
De twee inzittenden zijn lichtgewond en hoeven niet naar het ziekenhuis.
Het voertuig is een 'Multicar', zo meldt een 112-fotograaf ter plaatse. Volgens Wikipedia is een Multicar een multifunctioneel en klein bedrijfsvoertuig. Het merk is inmiddels opgeheven, maar was lange tijd het enige nog bestaande automerk uit de DDR.
De wagen op de kant.
De wagen op de kant. © Persbureau Heitink