liveblog | 26 februari

Ongeluk op A50 • scootmobiel in brand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 februari, 22:11 uur
22:11

File op A50 na ongeluk

21:28

Scootmobiel brandt af in Barneveld

Op het De Heusplein in Barneveld is maandagavond een scootmobiel uitgebrand. De scootmobiel stond in de laadruimte van een bestelbus, waardoor ook dat voertuig brandschade opliep. Toen de bestuurder de brand ontdekte, wist hij de scootmobiel nog uit de bestelbus te verwijderen. Hoe de brand is ontstaan, is onduidelijk.
De scootmobiel raakte door de brand ernstig beschadigd.
De scootmobiel raakte door de brand ernstig beschadigd. © Persbureau Heitink
19:13

Ontvoering blijkt grap

De politie is maandagavond met acht politiewagens uitgerukt na een melding van een mogelijke ontvoering in Harderwijk. Bij een woning hebben agenten een deur geforceerd, zag een correspondent.
19:00

Man (18) overleden aan verwondingen

De 18-jarige man die op 16 februari ernstig gewond raakte bij een ongeluk op de Oude Amersfoortseweg in Nijkerk is aan zijn verwondingen overleden. Dat laat de politie weten.
17:16

Kettingbotsing in Bemmel

Maandagmiddag heeft er een kettingbotsing plaatsgevonden waarbij zeven auto's betrokken waren. Het gebeurde aan het einde van de A15 bij Bemmel.
Rond 16.45 uur ging het mis voor de stoplichten. Twee ambulances en meerdere politiewagens zijn met spoed ter plaatse gekomen. In de ambulances zijn meerdere mensen nagekeken. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.
De schade is groot. Meerdere auto's kunnen niet meer verder en zullen opgehaald worden door een berger. Het verkeer ondervond flinke hinder door het ongeval.
Er zijn zeven voertuigen betrokken bij het ongeluk.
Er zijn zeven voertuigen betrokken bij het ongeluk. © Persbureau Heitink
15:59

Brandweerman voorkomt dat auto verloren gaat

Een toevallig voorbijrijdende brandweerman heeft vanmiddag voorkomen dat een auto uitbrandde in de parkeergarage van het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
De brandweerman reed toevallig langs het ziekenhuis over de Willy Brandtlaan en zag rook uit een geparkeerde auto komen. Daarop tikte hij, met toestemming van de ziekenhuisbeveiliging, een raampje in en begon met blussen. De toegesnelde brandweereenheid van Ede was snel ter plaatse en maakte de klus af.
Volgens een correspondent ter plaatse is de brand vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. De brandweerman zou lichte verwondingen aan zijn hand hebben opgelopen tijdens de reddingsactie.
Ook de Edese brandweereenheid was snel ter plaatse.
Ook de Edese brandweereenheid was snel ter plaatse. © Persbureau Heitink