Arnhem en omstreken / Achterhoek

Odo zag het gruwelijke drama in Lochem: 'Je denkt dat je naar een film kijkt'

Odo Olthoff zag het ongeluk met de nieuwe brug in Lochem.
Odo Olthoff zag het ongeluk met de nieuwe brug in Lochem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het moest een feestelijke dag worden, woensdag in Lochem. Maar het plaatsen van een boogbrug over het Twentekanaal ging gruwelijk mis. Resultaat: twee doden en twee gewonden. Verslaggever Melanie Lokate van Omroep Gelderland en Odo Olthoff zagen het drama gebeuren.
Olthoff uit Lochem stond op een uitkijkplatform dat speciaal voor kijkers van de werkzaamheden was gemaakt, vertelt hij vrijdag in De Week van Gelderland. "Om publiek te laten zien wat daar gebeurt."
Hij hoorde een klap. "Ik keek naar het hijswerk, zag een kabel breken en meteen erna nog een kabel. En een seconde daarna brak een van de kranen af en het hele gevaarte viel naar beneden."
Was het daar maar bij gebleven. "Ik zag ook mensen naar beneden vallen. Je gelooft dat het niet waar is. Je denkt dat je naar een film kijkt. Het was onwerkelijk, echt onwerkelijk."

'Dit is niet goed'

Ook Melanie Lokate van Omroep Gelderland had op dat platform gestaan. Dat verliet ze een paar minuten voor het drama zich voltrok. "Ik was voor de televisie-uitzending bezig en wilde wat andere shots maken", zegt ze in het discussieprogramma. "Ik was aan de achterkant van het bouwterrein en wilde mijn camera uit de auto pakken. Ik hoorde opeens een knal, keek achterom en zag het boogdeel niet meer hangen."
Ze wist op dat ogenblik: "Dit is niet goed."
Bekijk het gesprek in De Week van Gelderland over het drama met de boogbrug in Lochem:
Het drama in Lochem