liveblog | 24 februari

Veel politie in Apeldoorn • ambulances bij GelreDome

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 24 februari, 20:35 uur
20:35

Veel ambulances bij GelreDome

Er zijn meerdere onwelwordingen bij stadion GelreDome, zo meldt een 112-fotograaf ter plaatse. Zaterdagavond staan er meerdere ambulances bij het stadion. Volgens de fotograaf is ook de brandweer ter plaatse voor metingen.
In het stadion zijn veel mensen voor Free Your Mind, een groot techno-feest.
Update: Volgens een 112-correspondent ter plaatse is er met pepperspray gespoten. In korte tijd zouden meerdere mensen bij GelreDome op de eerste hulp zijn beland omdat ze last hebben van klachten. De brandweer heeft metingen verricht. "Meerdere mensen zijn gecontroleerd maar konden hun weg vervolgens tijdens het festival of gingen naar huis", zegt de correspondent.
Het is niet duidelijk waar de eventuele pepperspray vandaan komt.
De ambulances bij GelreDome.
De ambulances bij GelreDome. © Persbureau Heitink
19:25

Politie zoekt getuigen

De politie in het oosten van Gelderland is op zoek naar getuigen.
In Winterswijk heeft zaterdagmiddag rond 14.00 uur een bedreiging plaatsgevonden. Dat gebeurde bij de Albert Heijn naast het politiebureau. Wie dat gezien heeft, mag zich melden bij de politie.

Eibergen

Ook in Eibergen zoekt de politie getuigen. Vrijdagavond werd daar tussen 20.00 en 20.30 uur ingebroken in een woning aan de Mallumse Molenweg. Wie iets gezien heeft, mag dat doorgeven.
19:20

Politie zoekt man

De politie in de regio Veluwe-West heeft op sociale media een foto verspreid van een man. Ze verdenken hem van oplichting. Wie hem herkent, mag het doorgeven aan de politie.
17:35

Grote politieactie in Apeldoorn

Veel rumoer in Apeldoorn op zaterdagmiddag. Bij een Turkse supermarkt bij winkelcentrum Hart van Zuid liepen veel agenten met kogelwerende vesten. Getuigen meldde bij Omroep Gelderland dat ze een politiehelikopter zagen vliegen.
"Ook een arrestatieteam is ter plaatse", zegt een 112-fotograaf ter plaatse. Maar waarom waren al die agenten daar? "Voor een loos alarm", zo vervolgt de fotograaf. "Wat de melding precies was is niet duidelijk. Ook wordt nog gekeken wie de politie heeft gebeld. Maar er lijkt niets aan de hand."
De politie ter plaatse in Apeldoorn.
De politie ter plaatse in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
15:30

Botsing met brommer

Een auto en een brommer zijn op elkaar gebotst op de Larensteinselaan in Velp. Dat gebeurde zaterdagmiddag. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet duidelijk. De ambulance kwam ter plaatse, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.
De politie ter plaatse in Velp.
De politie ter plaatse in Velp. © Sebastiaan Kleijn/Persbureau Heitink
15:00

Lekkage in Wageningen

Bij een flat op de Rooseveltweg in Wageningen was zaterdagochtend sprake van lekkage. Een hoofdleiding zou zijn gesprongen, zo zag een 112-fotograaf ter plaatse. "Bij werkzaamheden is door een leiding van de vloerverwarming geboord. Vier verdiepingen hebben last van wateroverlast", zegt hij.
De brandweer en servicemonteurs kwamen ter plaatse om de boel op te lossen.
De brandweer in actie.
De brandweer in actie. © Bert 112Nieuwswageningen/Persbureau Heitink