Rivierengebied

Man vast om bedreiging in Tiel, nieuwe burgemeester woest

Het stadhuis van Tiel.
Het stadhuis van Tiel. © Google Streetview
TIEL - In Tiel heeft de politie donderdag een man opgepakt die personeel van het gemeentehuis zou hebben bedreigd en geïntimideerd. Dat blijkt uit een bericht van de kersverse Tielse burgemeester Frank van der Meijden op de gemeentewebsite vrijdag. Daarin stelt de nieuwe burgervader dat hij geen bedreigingen en intimidaties aan het adres van zijn personeel pikt.
De verdachte, een Tielenaar, bedreigde per telefoon een medewerker van het klantcontactcentrum van de gemeente, aldus de gemeente. Hij schold tegen de medewerker en uitte bedreigingen. De Tielenaar mag meteen een jaar het gemeentehuis niet meer in. Hij mag alleen schriftelijk of via mail contact zoeken met de gemeente.
Bedreigingen en intimidaties komen steeds vaker voor, zo zouden medewerkers van de gemeente Tiel merken volgens het bericht, met alle impact van dien op de ambtenaren. “Dit gedrag is onacceptabel”, vindt Van der Meijden. “Zij doen hun werk net als u en ik."
Van mening verschillen kan en mag natuurlijk, vindt Van der Meijden. "Laten we vooral met elkaar in gesprek gaan en blijven. Maar gedrag zoals dit kunnen en willen we niet tolereren. Handen af van onze medewerkers.”