Achterhoek

Boom waait om en slaat gat in dak: 'Ik heb hier hoofdpijn van'

Brandweerlieden verwijderen de boom van het dak.
Brandweerlieden verwijderen de boom van het dak. © 112Achterhoek-nieuws
DOETINCHEM - Storm Louis zorgde donderdagavond in Doetinchem voor flinke schade in een woning aan de Esdoornlaan. De storm trok een boom uit de grond, die op het dak viel van een huis en daar een flink gat in sloeg.
De woning staat op het terrein van tennisvereniging LTC De Vijverberg en is ook eigendom van de club. Het huis wordt verhuurd aan mensen die werkzaamheden verrichten voor de vereniging en recent werd het dak nog voor zo'n 10.000 euro opgeknapt. De stormschade die Louis veroorzaakte, is dan ook een hard gelag.
Linda Maatman van LTC De Vijverberg heeft flink de smoor in. "De bewoonster hoorde gisteravond rond 21.45 uur een flinke klap en ontdekte dat een boom een gat in het dak had geslagen", zegt ze. "Het begon vervolgens direct te druppelen in een slaapkamer en de woonkamer."

Wachten op de dakdekker

De brandweer kwam 's avonds naar de Esdoornlaan om de boom te verwijderen en het dak daarna provisorisch te dichten. Nu is het de bedoeling dat op korte termijn een dakdekker komt om de boel te herstellen. Maatman: "Het was echt nét opgeknapt en nu gebeurt dit. We hebben als club jaren gespaard om het dak te renoveren, dus als voorzitter heb ik hier echt wel een beetje hoofdpijn van."
"We hopen nu dat de verzekering coulant zal zijn en dit oppakt", verzucht Maatman. "Daarvan zijn we wel een beetje afhankelijk. En intussen hopen we dat de lekkage niet verergert. Afgelopen nacht zijn de bewoners met emmers in de weer geweest om van al het water af te komen."

Elektriciteit afgesloten

De huurster kan voor nu in haar woning blijven, al is één slaapkamer op dit moment buiten gebruik en is de elektriciteit afgesloten vanwege het risico op kortsluiting.
Na contact met de verschillende veiligheidsregio's in Gelderland bleek dat de stormschade voornamelijk beperkt bleef tot omgevallen bomen die hinder veroorzaakten op de wegen.