Liemers / Arnhem en omstreken

Politie zoekt jongeman die rekeningen leegtrekt

De politie maakt jacht op deze jongeman.
De politie maakt jacht op deze jongeman. © politie/Plaats Delict
WESTERVOORT - Een jonge pinner zaait onrust in Overijssel en Gelderland. In een paar dagen tijd maakt hij meerdere slachtoffers. De opbrengst is tweeduizend euro.
Een hoogbejaard slachtoffer in Huissen is door zijn toedoen 500 euro lichter. De pinner, hij draagt telkens een petje met de naam Heritage en een zonnebril, haalt dat bedrag in Westervoort van de rekening.
Een dag later staat hij bij een geldautomaat in Asperen. De buit bedraagt dit keer 750 euro. De rekening waar dat bedrag van afgaat, is van een vrouw van 91 uit Beesd.

Bank houdt transactie tegen

In Schalkhaar bij Deventer heeft de pinner met petje aanvankelijk pech, de bank van het beoogde slachtoffer vertrouwt de transactie niet en blokkeert uit voorzorg de rekening van de vrouw van 86. Het gaat volgens de politie om een bedrag van bijna duizend euro.
Het lukt de jongeman wel om 750 euro van de rekening van een ouder echtpaar te halen, ook uit Schalkhaar. En daarmee lukt het hem om in een paar dagen tijd tweeduizend euro te cashen.
Op bewakingsbeelden is te zien dat hij niet alleen een petje en een zonnebril draagt, ook oorbellen en ringen.
Foute pinner

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023576243.