liveblog | 23 februari

Tweemaal in de sloot • ravage in Doetinchem

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 23 februari, 17:35 uur
17:35

Tweemaal in de sloot

Op de kruising Gemeneweg met de Gerestraat in Heesselt ging het vrijdag rond 16.30 uur goed mis. Door een voorrangsfout kwamen twee personenauto's samen in een naastgelegen sloot terecht.
De voertuigen reden ook nog een paal uit de grond. Eén inzittende is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.
Twee auto's kwamen in Heesselt in de sloot terecht.
Twee auto's kwamen in Heesselt in de sloot terecht. © Persbureau Heitink
15:12

Ravage in Doetinchem

Een flinke ravage vrijdagmiddag in Doetinchem. Een automobilist raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, ramde een boom en reed een lantaarnpaal omver. Eén persoon raakte gewond.
Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur op de Kilderseweg tussen Doetinchem en Kilder. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Dit rit eindigde via de berm tegen een boom en een lantaarnpaal.
De ravage is groot, aldus een fotoverslaggever. De auto zit flink in elkaar en de lantaarnpaal ligt omver. Een persoon wordt door ambulancepersoneel nagekeken en behandeld.
De schade na het ongeval in Doetinchem.
De schade na het ongeval in Doetinchem. © 112Achterhoek-nieuws
14:00

Getuigen mishandeling gezocht

De politie in de Bommelerwaard is zoekt getuigen van een zware mishandeling tijdens een carnavalsoptocht in Ammerzoden. Het slachtoffer zou door meerdere personen mishandeld zijn en hierbij zwaar letsel hebben opgelopen.
10:00

Vreemde lucht in zorgcentrum

Bij Zorgcentrum De Hessegracht in Doesburg werd gisteravond laat geklaagd over een vreemde geur. Volgens een 112-correspondent ter plaatse was de brandweer uren bezig om te achterhalen wat de oorzaak was. Maar metingen verschaften geen duidelijkheid.
Even na 23.30 uur kwam de melding binnen van de ammoniakachtige geur. Personen in het woonzorgcomplex klaagden over hoofdpijn. Een adviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plaatse, maar ook die heeft niet kunnen achterhalen waar de lucht vandaan kwam.
Volgens de brandweer is het pand niet ontruimd geweest.
De brandweer heeft metingen verricht
De brandweer heeft metingen verricht © Persbureau Heitink
08:00

Scooterrijder vlucht voor politie

De politie heeft in Ochten een scooterrijder gepakt die onder invloed was van alcohol en drugs. De man was op de vlucht geslagen na een stopteken, maar kon op zijn thuisadres worden aangehouden. Op het politiebureau is bloed van de bestuurder afgenomen en voor de diverse overtredingen zijn bekeuringen opgemaakt.
07:45

Boom belandt op auto

Het KNMI heeft de weerwaarschuwing code oranje om zware windstoten door storm Louis in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.30 uur ingetrokken. Voor zover bekend waren er in Gelderland geen grote problemen. Op verschillende plekken rukte de brandweer uit voor bomen en takken op de weg. In Doetinchem viel een boom op een auto.
In Doetinchem viel een boom op een auto
In Doetinchem viel een boom op een auto © Dominique Raadman Drenthen