Achterhoek

Brandstichter die Audi A6 en Range Rover aansteekt is gefilmd

Wie is deze brandstichter, de politie hoort het graag.
Wie is deze brandstichter, de politie hoort het graag. © politie/Plaats Delict
DOETINCHEM - De politie zoekt een brandstichter die bij een huis aan de J.G. Heuthorststraat in Doetinchem twee auto's in de fik stak. De bewoner werd wakker en wist het vuur te blussen, maar de brandstichting had desastreuze gevolgen kunnen hebben.
Een bewakingscamera registreerde de actie. Een man op witte sportschoenen en met een gele tas bij zich liep de oprit van de woning op en goot brandbare vloeistof over de twee geparkeerde auto's. Hij stak de vloeistof aan en de Audi A6 en de Range Rover vatten meteen vlam.
De brandstichter rende weg in de richting van de Haareweg. De bewoner werd op tijd wakker en bluste het vuur.

Nog iemand gezocht

De politie is niet alleen op zoek naar de brandstichter, er was nog iemand bij deze actie betrokken. Dat was een man die op de bewakingscamera te zien was, voordat de man met de gele tas in beeld verscheen.
Terwijl de man die het vuur aanstak zich uit de voeten maakte, kwam er vanuit de Haareweg een auto aan. Dat kan een vluchtauto zijn, maar ook een toevallige passant. De politie wil graag met de bestuurder van die wagen in gesprek.
De brand in Doetinchem was op 3 november rond 1.00 uur.
Kijk naar bewakingsbeelden van de brandstichting:
Brandstichting in Doetinchem

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023509377.