liveblog | 22 februari

Boom omgevallen door Louis • stenen op de A30

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 22 februari, 22:04 uur
donderdag 22 februari
22:04

Boom op weg

Aan de Beiaardiershoeve in Apeldoornse wijk de Maten is een flinke tak los gewaaid, waarna deze deels op een parkeerplaats en weg terechtkwam. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de flinke tak in stukken gezaagd waarna de weg weer vrij was. Er is geen schade ontstaan.
Een brandweerman zaagt de boom in stukken.
Een brandweerman zaagt de boom in stukken. © Luciano de Graaf
22:02

Steigerplaten losgekomen

Twee klapperende, loszittende steigerplaten zorgden ervoor dat bewoners van een appartementencomplex aan de Laan van Orden in Apeldoorn de brandweer belden. De brandweer kwam ter plaatse.
Op de bovenste verdieping bleken twee steigerplaten los te zijn gewaaid. De brandweer heeft de twee steigerplaten vast gezet waarna zij retour richting de kazerne konden.
Twee brandweerlieden staan bij de steigers.
Twee brandweerlieden staan bij de steigers. © Luciano de Graaf
21:33

Hardleerse man opgepakt

De politie in Arnhem-Zuid heeft donderdagavond een 51-jarige bestuurder gecontroleerd. Bij een alcoholcontrole bleek dat de man te veel had gedronken. Op het politiebureau is zijn rijbewijs ingevorderd en heeft hij een rijverbod van acht uur gekregen.
"Wij hadden er niet zoveel vertrouwen in en besloten de auto in de gaten te houden vanuit een onopvallende auto", schrijft de politie. Het vermoeden van de agenten bleek juist: "De verdachte stapte in de auto en reed weg."
De man is aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, rijden tijdens een rijverbod én twee keer rijden onder invloed. De auto is in beslag genomen.
21:20

Storm Louis is begonnen

Op de Kallenbroekerweg in Terschuur is een grote tak afgebroken en op de weg beland. Het gebeurde rond 21.00 uur, het moment dat code oranje in is gegaan in Gelderland. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en opgeruimd.
Grote tak op de weg
Grote tak op de weg © Persbureau Heitink
19:23

A30 bezaaid met stenen

Donderdagavond heeft er rond 19.05 uur een ongeluk plaatsgevonden op de A30 bij Barneveld. Een aanhanger die vol lag met stenen is over dwars op de weg terechtgekomen. De stenen liggen verspreid over het wegdek.
Er raakte niemand gewond. Er is wel een flinke verkeersopstopping ontstaan richting de A1.
De stenen liggen over de A30 verspreid.
De stenen liggen over de A30 verspreid. © Daniel Hol/Persbureau Heitink
16:10

File na ongeval op A50

Op de A50 richting Arnhem staat een file van zo'n 10 kilometer door een ongeval met een vrachtwagen. Het verkeer heeft daardoor te kampen met een vertraging van ongeveer een half uur. Vanwege het ongeluk is de rechterrijstrook dicht.
Volgens een 112-correspondent raakte de vrachtwagen van de weg en botste vervolgens tegen de vangrail.
De vrachtwagen raakte de vangrail.
De vrachtwagen raakte de vangrail. © Persbureau Heitink