liveblog | 21 februari

Identiteit doden brugongeluk bekend • kaarsjes voor slachtoffers

Tijdens werkzaamheden aan een brug in aanbouw over het Twentekanaal bij Lochem is woensdag een deel van de brug losgeschoten en naar beneden gevallen. Daarbij kwamen twee mensen om het leven en raakten twee mensen gewond. In dit liveblog melden we het laatste nieuws en alle ontwikkelingen.
Laatst bijgewerkt: 21 februari, 21:00 uur
21:00

Dominee biedt luisterend oor

Tientallen mensen hebben woensdagavond naar aanleiding van het dodelijke brugongeluk in Lochem een bezoek gebracht aan de Gudulakerk in die plaats. Ze staken kaarsjes aan voor de slachtoffers en dominee Paul Wansink bood een luisterend oor.
"Je ziet vertrokken gezichten en jonge mensen die van slag zijn. Dat raakt je. Dat geeft ook een machteloos gevoel", zegt Wansink tegen mediapartner REGIO8. Volgens hem heerst er vooral verbazing: "In negatieve zin en onmacht ook wel. Van waarom? Ik hoor het iemand nog zeggen daarnet. Misschien moeten we nog vaker de deuren openen Dat gaan we nog overleggen."
Bekijk hier de beelden:
Grote verslagenheid in Lochem
20:20

Slachtoffers zijn mannen

De twee slachtoffers die zijn omgekomen bij het brugongeluk in Lochem zijn twee mannen uit Polen en België. Dat laat de Arbeidsinspectie woensdagavond weten. Hoe het met de twee slachtoffers is die gewond raakten, is niet bekend.
20:15

Melanie zag het gebeuren

"Er was meteen paniek en ik hoorde bouwvakkers 'reanimatie' schreeuwen. Zelf stond ik te trillen op mijn benen." Verslaggever Melanie Lokate van Omroep Gelderland blikt terug op het fatale brugongeluk in Lochem. Ze maakte het drama vanochtend van dichtbij mee. "Een uur lang kwamen er hulpdiensten aanrijden."
19:36

Schermen geplaatst

Rondom de bouwplaats waar het ongeluk vanmorgen is gebeurd worden schermen geplaatst. De bouwhekken met daarop zeil ontnemen het zich vanaf de naastgelegen weg. Volgens een correspondent gaat de weg weer open op het moment dat alle hekken zijn geplaatst.
Er worden schermen geplaatst om het zicht te ontnemen vanaf de naastgelegen weg.
Er worden schermen geplaatst om het zicht te ontnemen vanaf de naastgelegen weg. © Rens Hulman
19:05

Een tijdlijn van de dag

Het had een feestelijk moment moeten zijn in Lochem, het inhangen van een brugboog in de gloednieuwe Nettelhorsterbrug. Maar het ging vanochtend gruwelijk mis. De brugboog schoot loos waardoor twee mensen om het leven kwamen en twee anderen ernstig gewond raakten. Dit is wat we tot nu toe weten over het drama. Bekijk hier de tijdlijn van vandaag.
17:08

Lichamen geborgen

De lichamen van de twee dodelijke slachtoffers bij het brugongeluk in Lochem zijn woensdagmiddag geborgen, dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.
Een van de twee dodelijke slachtoffers lag op 50 meter hoogte. Het lichaam van dat slachtoffer is inmiddels met verschillende specialistische teams naar beneden gehaald, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio. Het eerste dodelijke slachtoffer werd vanmiddag eerder al geborgen.
De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat nu verder met de uitvoer van het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.