liveblog | 20 februari

Arnhemmers naar WK indooratletiek • De Kleijn tweede

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Vijf Arnhemse atleten doen mee aan de WK indoor. En Arvid de Kleijn kwam net tekort in de sprint.
Laatst bijgewerkt: 20 februari, 15:35 uur
15:35

Vijf Arnhemmers naar WK indooratletiek

Vijf Arnhemse atleten doen mee aan de WK indoor in Glasgow, van 1 tot en met 3 maart. Blikvanger is Femke Bol, die zondag bij de NK indoor in Apeldoorn haar wereldrecord op de 400 meter aanscherpte tot 49,24 seconden. Zij is de topfavoriete voor het goud op dat nummer.
Lieke Klaver is ook kandidate voor een medaille. Zij liep op de NK indoor in het kielzog van Bol naar een tijd van 50,10 en is daarmee op dit moment de op een na snelste vrouw van de wereld op de 400 meter. Nadine Visser hoort tot de favorieten op de 60 meter horden.
Bij de mannen komen Tony van Diepen en Terrence Agard uit op de 4x400 meter. Bij de vrouwen komen Bol en Klaver ook op die estafette in actie.
Femke Bol viert haar wereldrecord.
Femke Bol viert haar wereldrecord. © Omroep Gelderland
15:00

De Kleijn tweede, Jakobsen vierde

Wielrenner Arvid de Kleijn uit Herveld is tweede geworden in de openingsetappe van de UAE Tour. Hij werd in de massasprint verslagen door de Belg Tim Merlier. Fabio Jakobsen uit Heukelum eindigde als vierde.
Arvid de Kleijn.
Arvid de Kleijn. © ANP
14:30

Fenomeen Femke

Femke Bol uit Arnhem heeft op het NK Indoor Atletiek in Apeldoorn het wereldrecord op de 400 meter gelopen. Met een tijd van 49,24 seconden verbeterde ze haar eigen wereldrecord dat ze vorig jaar ook al liep op de NK Indoor. Plaatsgenote Lieke Klaver eindigde evenals vorig jaar als tweede. Met een tijd van 50,10 verbeterde ze ook haar persoonlijk record.
"Niet normaal met zoveel mensen hier op de tribunes. Dit is echt een droom die uitkomt. Volgend jaar wordt het ook mooi op het EK hier", jubelde Bol.
Er waren in totaal dertien Gelderse medailles, waarvan zes gouden.