liveblog | 20 februari

Snelweg weer open • vermissing in Opsporing Verzocht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 februari, 21:02 uur
dinsdag 20 februari
21:02

A1 weer open

20:35

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan vermissing

Het nationale tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan de vermissing van Yildiz Kayali uit Zevenaar. De 42-jarige vrouw is al sinds december spoorloos en de politie vermoedt dat ze slachtoffer is geworden van een misdrijf.
In het programma richt het opsporingsteam zich expliciet tot alle vriendinnen en kennissen van Yildiz. Zij worden allemaal gevraagd contact op te nemen met de tiplijn (0800-6070), want de politie wil alle details over haar leven weten.
20:00

Verdachte in vermissingszaak langer vast

De 59-jarige man uit Zevenaar die is aangehouden in verband met de verdwijning van een 42-jarige plaatsgenote, blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag beslist.
De vermiste Yildiz Kayali is sinds eind december niet meer gezien. De politie, die uitgebreid onderzoek heeft gedaan in haar woning aan de Von Weberstraat, maakt zich ernstig zorgen. Ze houdt er rekening mee dat de vrouw slachtoffer is geworden van een misdrijf.
De 42-jarige vrouw is sinds eind december vermist.
De 42-jarige vrouw is sinds eind december vermist. © Roland Heitink/Persbureau Heitink/politie
18:50

Botsing in Nijmegen

Twee Duitse auto's zijn vanmiddag in de Nijmeegse wijk Hatert van de weg geraakt. Een van de auto's kwam vanuit de Middachtenstraat en raakte in een bocht van de weg. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. Een tweede auto raakte enkele tientallen meters verder eveneens in een bocht van de weg en belandde tegen een lantaarnpaal.
De politie deed in beide auto's onderzoek. Het is niet bekend wat de aanleiding is geweest en of er aanhoudingen verricht zijn, meldt een correspondent.
Deze Audi raakte flink beschadigd.
Deze Audi raakte flink beschadigd. © Persbureau Heitink
18:15

Ingesloten verkeer A1 wordt weggeleid

Vanwege het dodelijke ongeluk op de A1 staat er tien kilometer stilstaand verkeer tussen Hoevelaken en Barneveld. Vele honderden voertuigen staan ingesloten tussen de afrit en het incident. De ANWB en Rijkswaterstaat melden dat er zojuist een rijstrook is geopend om het vaststaande verkeer weg te leiden.
Vele honderden auto's stonden lange tijd stil achter het ongeluk.
Vele honderden auto's stonden lange tijd stil achter het ongeluk. © Persbureau Heitink
17:30

A1 nog hele avond dicht

De A1 is ter hoogte van Terschuur is waarschijnlijk nog de hele avond dicht, meldt Rijkswaterstaat. Dat komt doordat er een politieonderzoek is gestart naar het dodelijke ongeval dat dinsdagmiddag plaatsvond.
Drie rijstroken zijn afgesloten in de richting van Apeldoorn. Volgens Rijkswaterstaat kan dat nog tot 22.00 uur duren.