Liemers / Arnhem en omstreken

Huis vermiste vrouw (42) van boven naar beneden dichtgeplakt

Huis vermiste vrouw Zevenaar is afgeplakt.
Huis vermiste vrouw Zevenaar is afgeplakt.
ZEVENAAR - Het landelijk programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 20 februari aandacht aan de zaak van de 42-jarige Yildiz Kayali uit Zevenaar. De vrouw is sinds eind december niet meer gezien. Een 59-jarige man uit Zevenaar zit in verband met de vermissing vast. Na dagenlang onderzoek in en rondom de woning aan de Von Weberstraat, is de politie vertrokken. Wel is het hele huis nog afgeplakt met zwart plastic.
Het is een nare aanblik, de woning aan de Von Weberstraat. Alle ramen, inclusief de voordeur, zijn totaal dichtgeplakt met zwart plastic en ducttape. Alleen het huisnummer is nog net te zien.
Buurtbewoners hebben de afgelopen dagen met verbazing gekeken naar de mannen in witte pakken, die met koffertjes het huis in en uitgingen. Een zogeheten PD-unit, oftewel een mobiel politiekantoor stond van donderdag tot en met zaterdag voor de deur, maar is inmiddels verdwenen. Wat rest is de woning met plastic aan de voor- en achterkant.

Nog heel veel vragen

Een buurvrouw (wier naam bij de redactie bekend is) van iets verderop vindt het maar niks en vreest het ergste: "Het is een raar verhaal. Deze vrouw was al weinig in beeld en nu helemaal niet meer, ja, wat moet je dan denken?" Ook een buurman zegt er geen goed gevoel bij te hebben.
Omdat er nog heel veel vragen zijn, komt de zaak morgen langs in het programma Opsporing Verzocht. Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff: "We hebben echt de hulp van mensen nodig om te weten wat er gebeurd is. Daarom komt het in Opsporing Verzocht en mogelijk ook donderdag in Plaats Delict (een programma van Omroep Gelderland en RTV Oost). Want we hebben nog heel veel vragen."

Woning nog steeds plaats delict

Heel veel mag en kan Westerhoff niet zeggen omdat het onderzoek nog loopt: "De woning is nog steeds een plaats delict. Het huis is dus nog niet vrijgegeven, het hoort nog bij ons onderzoek. Omdat de verdachte in beperking zit, kan en mag ik er verder weinig over zeggen. Wat ik wel kan zeggen is dat de vrouw inderdaad nog steeds niet is gevonden. Ze kan natuurlijk zelf zijn vertrokken maar dat is niet het meest logische scenario waar wij aan denken."
Ook de buurvrouw denkt niet dat de vrouw zelf is vertrokken: "Alhoewel je haar al bijna nooit zag. Ze woonde daar met haar partner. Die was eerder gescheiden van een andere vrouw. Ik vind het heel akelig allemaal en dat zo dichtbij."