liveblog | 19 februari

Motorrijder in vangrail • sieraden in bos

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 februari, 20:31 uur
20:31

Motorrijder in vangrail

Op maandagavond is een motorrijder in de lus van de A12 vanuit Veenendaal naar Lunteren in de vangrail belandt in Ede. De bestuurder raakte daarbij ernstig gewond. Dat meldt een 112-correspondent ter plaatse. Een traumahelikopter is ingevlogen.
Volgens hulpdiensten gaat het om een eenzijdig ongeval. De bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De motor na het ongeval.
De motor na het ongeval. © Persbureau Heitink
19:40

Sieraden in een bos

De politie van Wijchen en Heumen zoekt eigenaren van sieraden. Een passant vond die in een bos en maakte er melding van. Mogelijk zijn de sieraden gestolen en heeft de dader ze weggegooid. Wie op de foto sieraden herkent moet de politie even bellen op 0900-8844.
18:12

Auto in de prak in parkeergarage

In de parkeergarage Oranjerie in Apeldoorn reed een bestuurder deze middag vol tegen een van de betonnen pilaren. Gevolg was fikse schade aan de auto en een gewonde inzittende.
In de auto zaten vier personen, volgens een correspondent drie mannen en een vrouw. Zij raakte lichtgewond, maar hoefde niet mee met de hulpdiensten. Ze meldde zich bij de huisarts. De bestuurder van de auto zou even niet hebben opgelet.
De auto raakte beschadigd.
De auto raakte beschadigd. © Luciano de Graaf
16:50

File rond Arnhem door ongeluk

Op de A12 tussen knooppunt Grijsoord en knooppunt Waterberg is een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Op beelden is te zien dat een vrachtwagen schuin op de snelweg staat. Volgens Rijkswaterstaat loopt de vertraging flink op. Een berger is ter plaatse om de weg vrij te maken.
Tussen Utrecht en Arnhem staat op de A12 een file. Daar moeten weggebruikers rekening houden met vertraging tot een uur. Op de A50 tussen Oss en Apeldoorn staat ter hoogte van knooppunt Waterberg een file met een vertraging tot een half uur.
13:21

Politie zoekt woninginbreker

De politie van Ede heeft een foto gedeeld van een persoon die betrokken is geweest bij een woninginbraak op 6 januari. Mensen die hem herkennen worden gevraagd contact op te nemen met de politie.
13:17

Belangrijke getuige gezocht

De politie Arnhem Noord heeft een geblurde foto van een belangrijke getuige gedeeld op social media. De man die op die foto staat wordt gezocht omdat hij getuige was tussen een ruzie op de Korenmarkt in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 december.
"Kort voor 03.00 uur ontstond bij de uitgang een opstootje", schrijft de politie. "Twee andere bargasten kregen ruzie met elkaar. Jij liep op dat moment net voorbij. Op een gegeven moment haalde de ene man uit naar de andere man, die daardoor viel en vervolgens gewond bleek te zijn."
De politie heeft nog een aantal onbeantwoorde vragen over het voorval. "Je bent voor ons een belangrijke getuige, daarom spreken we je graag." De getuige heeft krullend haar, droeg die nacht een shirt met op de rug een groot Nike-logo.