Rijk van Nijmegen

Gelderse winnaar Lisa Westerveld genomineerd voor landelijke Vrouw in de Media Award

Lisa Westerveld in Den Haag.
Lisa Westerveld in Den Haag. © eigen foto
NIJMEGEN - Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks-PvdA) uit Nijmegen is de winnaar van de Vrouw in de Media Award Gelderland 2023 en daarmee in de race voor de landelijke award.
Met deze jaarlijkse prijs willen de organisatoren vrouwen aanmoedigen om zichtbaar te zijn in de media en redacties stimuleren vaker een vrouw aan het woord te laten.
In de voorronde per provincie kwam Westerveld, na stemmen van publiek en een beoordeling door een vakjury, als in Gelderland winnaar uit de bus. Volgens de jury verkleint Westerveld met haar optredens de afstand tussen Den Haag en de regio.

Duidelijk en eenvoudig

"Ze zoekt daarvoor zowel de regionale als de landelijke media op: belangrijk in een tijd waarin regio’s zich niet gezien voelen. Daarnaast laat ze zich niet weerhouden door tegenwind en blijft ze duidelijk en eenvoudig vertellen over moeilijke onderwerpen als jeugdzorg, gehandicaptenzorg en onderwijs", aldus de jury.

Twaalf kandidaten

Tot en met 1 maart kan er nog gestemd worden op de twaalf provinciewinnaars. De landelijke winnaar wordt een week later bekendgemaakt.
De Vrouw in de Media Award wordt voor de vijftiende keer uitgereikt. In 2022 ging de Gelderse award naar boerin Marieke van Beers uit Niftrik en de landelijke prijs naar journalist, columnist en oud-verpleegkundige Mirjam Kaijer.