liveblog | 18 februari

Ongeluk op beruchte plek • verdachte (32) steekpartij in ziekenhuis

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 18 februari, 18:00 uur
zondag 18 februari
18:00

Wat moet je doen bij een overval?

Een woning in Arnhem was afgelopen vrijdag doelwit van een overval. De bewoner zag een gewapende man in zijn huis staan en rende achter hem aan toen deze op de vlucht sloeg. Achter een overvaller aan gaan kan gevaarlijk zijn, maar wat moet je dan wel doen als je in zo'n situatie terechtkomt?
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Pixabay
17:00

Man valt van ladder

Bij een autobedrijf in Arnhem is zondagmiddag een man van een ladder gevallen. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.
16:10

Brandweer redt stieren uit put

De brandweer kreeg zaterdagochtend een bijzondere melding binnen. Aan de Voorstondensestraat in Brummen waren twee stieren vast komen te zitten in een put.
16:00

Aanhouding na bedreiging met mes

Een 59-jarige man uit Nijmegen is zondagochtend aangehouden omdat hij iemand met een mes zou hebben bedreigd. Dat gebeurde rond 10.30 uur op het centraal station van Nijmegen. De politie is op zoek naar getuigen én het slachtoffer.
10:05

Coach van 17-jarige bestuurder onder invloed

De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zaterdag op zondag een zogenoemde 2todrive-coach betrapt. Achter het stuur zat een 17-jarige, die werd begeleid door een volwassen coach.
"Je coach kan jou niet coachen als hij onder invloed is van alcohol, drugs of medicijnen. Je coach mag daarom niet onder invloed zijn", zegt de politie. De begeleider bleek na een blaastest drie keer de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken. De begeleider krijgt een boete.
Een politie met een blaasapparaat. Foto ter illustratie.
Een politie met een blaasapparaat. Foto ter illustratie. © ANP
09:56

Man aangehouden bij ongeluk Johan de Wittlaan

Een man van 29 jaar uit Zutphen is aangehouden op verdenking van opzettelijk gevaarlijk verkeersgedrag. Hij was betrokken bij een ongeluk op de Johan de Wittlaan, waarbij twee auto's op elkaar botsten.
Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Na verhoor is de man weer vrijgelaten, maar hij is nog wel verdachte. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie laat weten dat bij beide bestuurders is vastgesteld dat er niet te veel gedronken was.
De witte auto eindigde op de zijkant tegen een tegemoetkomende auto.
De witte auto eindigde op de zijkant tegen een tegemoetkomende auto. © Persbureau Heitink