Arnhem en omstreken

Verbazing na overval op gezin: 'Daar valt niks te halen'

Na de overval werd de straat afgezet
Na de overval werd de straat afgezet © Roland Heitink/Persbureau Heitink
ARNHEM - Verbazing in de H. van Kolstraat in de wijk Geitenkamp in Arnhem, waar vrijdagavond een gezin werd overvallen. Buurtbewoners snappen niet dat de dader juist dát huis moest hebben. "Daar valt niks te halen", klinkt het.
Deze zaterdag is er buurtonderzoek verricht in de volkswijk. De overvaller wist te ontkomen met de bewoner op zijn hielen. Die zag de gewapende man rond 23.00 uur in zijn huis staan.
"Ik hoorde een schot en zag iemand wegrennen", vertelt een buurtbewoner tegen Omroep Gelderland. Verder heeft de man niks gezien behalve de nasleep. "Ik was film aan het kijken en in één keer zie ik alles afgezet worden. Ik denk: dat is niet best. Toen ik dat schot hoorde, dacht ik al wel dat het geen vuurwerk zou zijn. Dat verschil hoor je duidelijk."
De politie bevestigt dat op straat een schot klonk. Volgens een woordvoerder is de vermeende dader vermoedelijk over de Middenweg gevlucht. Een duidelijk signalement is niet bekend.
Het is superleuk hier, maar dat geouwehoer erbij is triest
Buurtbewoner
De buurtbewoner baalt dat dit incident plaatsvond in zijn buurt. "Ik vind het diep triest in elk geval en heel vervelend. Je gaat je er niet veiliger door voelen. De Geitenkamp staat er al niet best op natuurlijk, veel overlast van jeugd weet je wel. Het is zonde, want als je om je heen kijkt is het superleuk hier. Maar dat geouwehoer erbij is triest."

'Ze hebben ook een kindje'

De bewoner kent het gezin waarbij de overval heeft plaatsgevonden. "Ze hebben ook een kindje. Wat zij meemaken...", hij wordt even stil en vervolgt, "...is gewoon niet prettig en niet veilig. Ik snap het ook niet. Waar gaat het heen met de mensen?", vraagt de man zich hardop af.
Ook een andere buurtbewoner, een vrouw, snapt niet dat het juist bij dát huis is gebeurd. "Ik vind het wel knap dat ze daar inbreken, terwijl er niks te halen valt. Die hebben toch maar een klein broodje." Haar advies aan de dader: "Zoek een huis waar wel wat te halen valt."
Ook zij heeft het een en ander meegekregen van de overval. "Ik heb iemand horen schreeuwen. Daarna heb ik de ramen dichtgedaan en ben verdergegaan. Er is daar in die straat wel vaker ruzie. Dus ik heb niet veel gezien. Zelfs de zwaailichten niet", grapt ze.
Voor zover bekend is er nog geen aanhouding verricht. Mensen die iets gezien hebben, wordt verzocht zich te melden bij de politie. Ook bewoners van de Middenweg die een deurbelcamera hebben, wordt gevraagd de beelden te controleren en indien nodig te delen met de politie.