Achterhoek

'Er lag allemaal bloed', buurt geschrokken van schiet- en steekincident

Een buurvrouw is flink geschrokken van het schieten.
Een buurvrouw is flink geschrokken van het schieten. © Omroep Gelderland/Persbureau Heitink
DOETINCHEM - De normaal rustige arbeiderswijk Oosseld in Doetinchem werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een knal. Een agent schoot daar een man neer, die ervan wordt verdacht een andere man te hebben neergestoken. In de ochtend bespreken omwonenden de gebeurtenis op straat.
"Dit is Oosselt, we doen hier alles met elkaar. Hier gebeurt normaal niks", vertelt een man. "Het is schrikken, want mijn dochter woont ook in die straat, een paar huizen verderop."
Aan de Papaverstraat vond even voor 3.00 uur een steekincident plaats. Daarbij raakte een man gewond, zegt de politie. Bij de aanhouding van een andere man ontstond vervolgens een schermutseling. De politie heeft vervolgens geschoten, waarbij de verdachte gewond raakte aan een van zijn armen. De man is daarop met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
De buurtbewoner woont enkele straten verder, maar heeft niets gezien. "Ik ben wakker geworden want ik hoorde ziekenwagens en politie. Er zou geschoten zijn. Er wonen Poolse mensen, je ziet ze daar elke keer lopen. Daar is al vaker ruzie geweest, er is elke keer trammelant. Er is er nu eentje gestoken, er lag allemaal bloed." Een buurman vult aan: "Daar wonen arbeidsmigranten in dat huis. Het is de eerste keer dat ik iets hoor van overlast."

'Ik vind dit maar niks'

Een buurvrouw is flink aangedaan, vertelt ze voor haar woning. "Het is zeker weten schrikken. Er wordt maar gestoken enzo, ik vind het maar niks. Ik dacht eerst dat het supporters waren van De Graafschap, want we horen dan wel vaker wat. Maar dit? Dat slaat nergens op. Gelukkig heb ik er niks van gezien."
"Het is hier altijd feest. Je hoort weleens muziek, dat vind ik gezelliger dan wanneer je elkaar de kop inslaat en steekt. Ik vind het verschrikkelijk dat dit soort dingen gebeuren en je hoort het steeds vaker", gaat ze verder.
De recherche doet onderzoek naar het steekincident. De Rijksrecherche onderzoekt het optreden van de politie. Als het onderzoek is afgerond, beoordeelt het Openbaar Ministerie (OM) of het optreden door de politie rechtmatig was.