Rivierengebied

Overval op meubelzaak blijkt zakelijk conflict

De drie verdachten in Tiel.
De drie verdachten in Tiel. © politie/Plaats Delict
TIEL - Geen overval, maar een ruzie. Een conflict in Tiel tussen de eigenaar van een meubelzaak en een zakenrelatie liep op 9 december uit de hand. Dat zegt de politie in het opsporingsprogramma Plaats Delict. Slachtoffer van de ruzie werd een winkelmedewerker. Hij werd mishandeld en bedreigd. Enkele daders, die nog voortvluchtig zijn, namen duizend euro mee.
Update: de beelden zijn verwijderd.
Toen het slachtoffer die zaterdagmorgen het gezelschap van zes man dat de zaak binnen was gekomen aansprak, kreeg hij meteen een paar rake klappen. Dat is te zien op bewakingsbeelden in de zaak aan het Hoogeinde.
De man moest zijn telefoon afgeven en kreeg bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. De mannen gingen op zoek naar waardevolle spullen in de winkel, een zevende man die buiten op de uitkijk stond kwam ook naar binnen.

Eigenaar keek live mee

Ondertussen kon de eigenaar van de meubelzaak via de bewakingsbeelden live meekijken. Hij belde meteen 112. Later verklaarde hij tegenover de politie een aantal mannen te kennen en dat hij 'een zakelijk geschil had met de andere partij'.
De politie was er razendsnel en arresteerde vier van de zeven verdachten.

Vuurwapen

Het kwartet wil, zegt de politie in Plaats Delict, niets zeggen over de voortvluchtige anderen. "We hebben ze verhoord, maar ze willen niets zeggen."
De politie ging die ochtend met kogelwerende vesten de zaak binnen, omdat er onduidelijkheid was over een vuurwapen.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023567127.